Bu site ne yapmak istiyor?

ÇOMÜ Yönetiminin destek kıtaları gibi çalışan bazı internet siteleri şimdilerde Çanakkale Belediyesini karalamak için âdete bir kampanya başlatmış durumdalar. “Kaldırın Şu Pisliği “başlıklı haber ile ilgili gerekli açıklama Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünden geldi.

584
Sitenin fili durumu bilmeden sadece çamur at izi kalsın mantığı ile yapmış olduğu haber için kamuoyunu bilgilendiren Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri; “Yayınlanan haberde yer alan 2 nokta İnönü Caddesinde Belediyemiz tarafından yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında trafiğe kapalı olan bölgeden çekilen bir fotoğraftır. Biri İnönü Caddesi üstündeki Mersin Dede olarak bilinen yer ve diğeri de Aynalı Çeşme Sokaktaki konteynerlerin bulunduğu bölgedir. Bu bölgede yaşayan kime sorsanız İnönü Caddesinde çalışma olduğunu ve oraya çıkan sokakların çalışmadan dolayı kapalı olduğunu size söyleyebilir” dediler.
 
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, sitenin fili durumu bilmeden sadece çamur at izi kalsın mantığı ile yapmış olduğu haber için kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla şunları kaydetti:
 
”Yayınlanan haberde yer alan 2 nokta İnönü Caddesinde Belediyemiz tarafından yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında trafiğe kapalı olan bölgeden çekilen bir fotoğraftır. Biri İnönü Caddesi üstündeki Mersin Dede olarak bilinen yer ve diğeri de Aynalı Çeşme Sokaktaki konteynerlerin bulunduğu bölgedir. Bu bölgede yaşayan kime sorsanız İnönü Caddesinde çalışma olduğunu ve oraya çıkan sokakların çalışmadan dolayı kapalı olduğunu size söyleyebilir. Günün neredeyse her zaman diliminde sık aralıklar ile toplanmaya devam edilen atıklar, bu alanda bir çalışma olması ve yolun trafiğe kapatılması sebebiyle alınamayacağından, toplama personelinin bu noktalara ulaşıp insan gücüyle toplama yapılarak temizlik çalışması gerçekleştirilmiştir.
 
Rutin zamanlarda İnönü Caddesindeki Mersin Dede noktasından Ambalajlar 11:30, 15:30, 23:00 saatlerinde, çöpler 07:30, 09:00, 11:45, 13:10,18:00,21:30,01:30 saatlerinde toplanmaktadır. Sonuçta bu durum geçici ve daha önceden duyurulmuş planlı bir çalışma nedeni ile ortaya çıkmıştır. Belediyemizin de bu konu ile ilgili kentlimizden beklentisi çöplerini ve ambalajlarını bahsedilen toplama saatlerine yakın bir zamanda çıkartmaları yönündedir ki böylece hem ambalajların dağılması hem de çevre ve görüntü kirliliği açısından oluşacak olumsuzluklar önlenecektir.
 
Aynalı Çeşme Sokaktan ise Ambalajlar 11:40, 16:00, 23:30 saatlerinde; Çöpler ise 09:05, 11:50, 18:05, 21:35, 01:35 saatlerinde toplanmaktadır. Haberde yer alan 3.nokta Eski Mahkeme Sokak, 4.nokta ise Değirmenlik sokak ile Çarşı Caddesinin kesişimi bankaların bulunduğu köşe noktadır. Bu bahsedilen 2 noktada da evsel atıklar ve ambalajlar 30.09.2011 tarihinden bu yana saatli çöp toplama sistemi kapsamında toplanmaktadır.
 
Çarşı Caddesinde yapılan düzenleme çalışmaları sonrası bu caddenin trafiğe kapalı olması nedeniyle bölgedeki konteynerler kaldırılmış bölgedeki tüm esnaf ve vatandaşlara tebligat yapılmış ve sistem detaylarını anlatan broşürler tüm bölgedeki yaşayanlara bilgilendirmek için dağıtılmıştır. Bu uygulama kapsamında Eski Mahkeme Sokaktan ambalajlar 10:40, 16:15 ve 21:15 ’de çöpler 11:10, 21:15 saatlerinde alınmaktadır. Değirmenlik sokakta ise ambalajlar 10:55, 16:00, 21:00 saatlerinde çöpler ise 11:35, 21:30, 03:30 saatlerinde toplanmaktadır. Konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, bu süreçte yukarıda bahsedilen atık ve geri dönüşüm saatlerine ilişkin kentlimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini dileriz.”
Paylaş