"Bu sistemi de bu adaletsiz düzeni de değiştireceğiz"

1004
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Merkez İlçede yaşanan değişimin ardından ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ile il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Açıklamasında, görevi devreden Ali Uyanık`a başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Erkek, yeni Merkez İlçe Başkanı Erte`ye ise başarılar dileyerek; "Sevgili Ali Uyanık görevlerini başarı ile yönetmiş bir kişidir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi görevlerin hepsi geçicidir. Asıl olan CHP üyeliği ve onurlu bir toplum hizmetidir. Biz yine Ali Uyanık ve tüm yol arkadaşlarımız ile hem Çanakkale`de hem Türkiye`de demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Göreve gelen Süleyman abimizde Kumkale Belediye Başkanlığı yapmış çok değerli bir isimdir" dedi. Ülkenin ekonomik gündemine dair açıklamalarda bulunan Erkek, vatandaşın yükünün her geçen gün arttığını belirterek; "Bu sistemi de, bu adaletsiz düzeni de değiştireceğiz. Hemen seçim diyoruz. Erken seçim diyoruz. Niçin? Çünkü milyonlarca asgari ücretli aile, milyonlar işçi, işsiz, milyonlarca emekli, esnafımız, çiftçimiz, maalesef hayat pahalılığı altında eziliyor" dedi. Ülkenin her gün 75 Milyon Dolar faiz ödediğini belirten Erkek; "Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye Millet İttifakı döneminde rahat bir nefes alacak" dedi. Milyonlarca asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşadığını ifade eden Erkek; "Bu sorunları bu iktidar çözmez. Çünkü bu iktidar borca dayalı bir iktidar üretime dayalı değil. Bizde üreten Türkiye diyoruz" dedi. 
 
"Erken seçim diyoruz"
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Erkek; "Vatandaşın sorunları ger geçen gün ağırlaşıyor. 16 Nisan 2017 tarihli OHAL döneminde gerçekleştirilen bir referandumla Türkiye sistem değişikliğine gitti. Bir tek adam sistemi, monokrasi inşa edildi ve bu sistem iflas etti. Vatandaşlarımız yaşayarak, bu sistemin yanlış olduğu görüldü. Bu sistemi de bu adaletsiz düzeni de değiştireceğiz. Hemen seçim diyoruz. Erken seçim diyoruz. Niçin? Çünkü vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, üreticimizin, toplumun her kesiminin sorunları, her geçen ağırlaşıyor. Milyonlarca asgari ücretli aile, milyonlar işçi, işsiz, milyonlarca emekli, esnafımız, çiftçimiz, maalesef hayat pahalılığı altında eziliyor" dedi. 
"Sefalete dur demek zorundayız"
Memleketi ne hale getirdiler, enflasyonda, faizde, kurda yüksek. Herhalde böyle bir tablo hiçbir ülkede yaşanmıyordur. Bu sefalet demektir. Buna dur demek zorundayız. Şu anda saray iktidarı Türkiye`yi yönetemiyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Bugün gelinen tabloyu izah edebilmek için bu yeni bir ekonomik model diyorlar. Dolar 14 TL`yi geçti. Bizler maaşlarımızı dolar ile almıyoruz ama vatandaşın aldığı her şey dolara endeksli. Türkiye`nin borcu da dolarla. 83 milyon her gün 75 Milyon dolar faiz ödüyoruz. Bu tabloyu değiştireceğiz. Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye Millet İttifakı döneminde rahat bir nefes alacak" 
 
"Milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor"
Asgari ücretin insan onuruna uygun bir duruma getirilmesi gerektiğini belirten Erkek; "Bugün 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 10 Bin TL. Milyonlarca asgari ücretli aile açlık sınırının altında yaşıyor. Bu memlekette yatağa aç giren çocuklar varsa, okullarda, sınıflarda çocuklarımız açlıktan bayılıyorsa, Türkiye`yi yönetenlerin utanç duyarak istifa etmesi gerekir. Ülkemizde çalışanların yüzde 50`si asgari ücretli, bu çok yüksek bir rakam. İnsan onuruna yaraşır, her ailenin onurlu bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği, eğitim, barınma sorunu olmadan yaşayabileceği bir asgari ücret belirlenmeli" dedi. 
 
"İnsanlar ekmek kuyruklarında"
Ülkedeki her kesimin çok zor durumda olduğunu belirten Erkek; "Emeklilerimizde çok zor durumda. Büyükşehir Belediyelerimiz ekmek üretiyor, insanlar o ekmeği alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Ancak bu sorunları bu iktidar çözemez. Çünkü bu iktidar borca dayalı bir iktidar üretime dayalı değil. Bizde üreten Türkiye diyoruz. Yalnızca tarlada sanayide değil üniversitelerde de bilgi üretecek. Türkiye şu anda teknoloji devrimini ıskalıyor. Üreten Türkiye ve güçlü bir sosyal devlet..." dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş