Bu sefer halk seçecek...

İskele Meydanındaki döner kavşağa yapılması planlanan heykel için Çanakkale Belediyesi yarışma düzenliyor. Eserler arasındaki seçimi Çanakkale halkı yapacak.

615
 
İskele Meydanı döner kavşağa yapılması planlanan heykelin seçimini Çanakkale Halkı yapacak. Geçici bir süre için tekrar ağaçlandırılan kavşak için önümüzdeki günlerde yarışma açılacağı öğrenildi.
 
Gelişmelerle ilgili bilgiler veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Meydan da geçici bir düzenleme yaptık. Trafik zorunluluğu açısından şekil aynı olacak. Önümüzdeki günlerde yarışma açıyoruz. Yarışma şartnamesi hazırlandı. Yakın zamanda ilana çıkacağız. Bu anlamda seçici kurul oluşturduk. Ondan sonra yarışmada çıkan eserlerin arasından kamuoyu ile birlikte bir seçim yapacağız.  Heykel olabilir ama bir görelim hep beraber oturup konuşup kararı veririz. Çoğunluğun kabul ettiği bir eser olmasında fayda var. Çanakkale halkının çoğunluğunu kabul ettiği bir proje faydalı olur. Anket tarzında bir şeyler yapacağız. Sivil Toplum Kuruluşları bu anlamda bizim için çok önemli. Kent Konseyi, ÇTSO, ÇASİAD ÇAGİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınacak ve değerlendirilecek. Halkımızla birlikte hangi eserin kullanılacağına karar vereceğiz” dedi.
Paylaş