Bu ne böyle?...

ÇOMÜ 8 yıl iş tecrübeli büro personeli arıyor. ÇOMÜ tarafından alınacak Büro personeli ve diğer pozisyonlardaki başvuru koşullarındaki şartlar şaşkınlık yaratı.

1232
ÇOMÜ’ye alınacak çeşitli branşlardaki sözleşmeli personel alımları için ÇOMÜ tarafından belirlenen başvuru koşulları tartışma yarattı.. “Adrese dayalı” alım olarak değerlendirilen bu koşullar için, “Bari isimlerini de yazsaydınız” yorumları yapıldı. Bir hemşire alımı için belirlenen koşulların “Rahim içi araç sertifikası sahibi olmak ve, Hemodiyaliz kursu aldığını belgelemek” olarak belirlenmesi için. diyaliz hastasına rahim içi araç takıldığı nerde görülmüş yorumları yapıldı. Büro elemanının 8 yıllık tecrübe koşuluna bağlı kılınmasına da bir vatandaş “Bu nasıl iş ilanı anlayamadım! 23 yaşında mezun oldum 27 yaşındayım 8 yıllık tecrübeyi nasıl, nerede edineyim.Torpilli alımlar var belli. Yanı sırf ilan yayınlansın da ne olursa olsun modundalar” yorumunda bulundu.
 
ÇOMÜ’ye alınacak çeşitli branşlardaki sözleşmeli personel alımları için ÇOMÜ tarafından belirlenen başvuru koşulları tartışma yarattı..“Adrese dayalı” alım olarak değerlendirilen bu koşullar için bari isimlerini de yazsaydınız yorumları yapıldı.
 
Sosyal medyada başvuru koşulları için yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
“Uğraştırmayın milleti , arkadaşlar hiç boşa başvurmayın ...kimin alınacağı belli...”
 
“Bence üniversitelerin ilanlarına boşuna başvurmayalım.Çünkü üniversitelerin eleman alım şartları belli.Üniversitede akrabası olan birisi (torpille) özel şirkete eleman olarak alınır.Üniversitenin bir bölümünde çalıştırılır.Sonra üniversitenin kadrosuna geçirilmesi için ona uygun şekilde ilana çıkarılır.Birde geçenlerde kardeşimin mezuniyet törenine gitmiştim.onların öğrenci işlerinde anne ve kızı birlikte çalışıyordu.Varın gerisini siz düşünün!!!!
 
“Alınacakların ismini de yazsaydınız!”
 
“Hem rahim içi araç, hem de hemodiyaliz sertifikası şartı aranıyor. Diyaliz hastasına rahim içi araç takıldığı nerde görülmüş? İlan eksik kalmış bide alacağınız kişinin adı soyadını da yazın ki olaki başkası başvuruda bulunmasın!”...
 
“Bu ne saçma bir ilandır yaa keşke isim de verseydiniz insanlar yorulmazdı”
 
Şartların en sonuna "işine geliyorsa çalış" yazsalarmış iyiymiş”.
 
Bu nasıl iş ilanı anlayamadım!!!23 yaşında mezun oldum 27 yaşındayım 8 yıllık tecrübeyi nasıl nerde edineyim.torpilli alımlar var belli!! yanı sırf ilan yayınlansın da ne olursa olsun modundalar..pes”
 
ÇOMÜ nün belirlediği başvuru koşullarından bazıları şu şekilde:
12- BÜRO PERSONELİ POZİSYONU BAŞVURU ŞARTLARI
1- Yükseköğretim Kurumlarının Büro Yönetimi ve Sekreterlik Önlisans Programından mezun olmak.
2- En az 8 ( sekiz) yıl iş tecrübesi olmak.
3- M.E.B. onaylı Bilgisayar Sertifikası sahibi olmak veya Bilgisayar dersi aldığını belgelemek.
 
25- HEMŞİRE POZİSYONU BAŞVURU ŞARTLARI
1- Ortaöğretim Kurumlarından Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü Mezunu olmak.
2- En az 4 (dört) yıl iş tecrübesi olmak.
3- Rahim içi araç sertifikası sahibi olmak.
4- Hemodiyaliz kursu aldığını belgelemek.
Paylaş