"Bu mücadelede ben de varım"

847
İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Didem Güner, 8 Ocak`ta geçekleştirilecek olan İl Kongresinde başkanlığa aday olduğunu il binasında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Çanakkale`deki il başkan adayları arasında tek kadın aday olduğuna dikkat çeken Güner "İYİ Parti umulmadık bir zamanda, umulmadık bir yerlerden çıkıp gelen cesurların öyküsüdür. Çok kıymetli Genel Başkanımız Meral Akşener`in liderliğinde, iyi bir Türkiye için, millet bizi çağırıyor diyerek yola çıktık. Çünkü milletimiz bugün her alada fakirleşen, özgürlükleri her alanda kısıtlanan, her alanda krizlere sürüklendiği bu anlayıştan; amasız, fakatsız, lakinsiz derhal kurtulmak istiyor. Çünkü milletimiz artık kadın cinayetlerini duymak istemiyor, yoksullukla mücadele etmek istemiyor. Çünkü basın; artık özgürce yazabilmek, düşüncelerini özgürce dile getirmek istiyor. Çünkü gazeteciler, işadamları, vatandaşlar siyasi yorum yaparak hapislere atılmaktan korkarak yaşamak istemiyor" ifadelerine yer verdi. 
 
"Demokrasilerin esası; makamların kalıcılığı, şahısların geçiciliği üzerine kuruludur"
Güner Çanakkale İl Başkanlığı kongresinin 8 Ocak tarihinde yapılması planlandığını belirterek, "Artık İYİ Parti var ve bizim ülkemizde çaresizliğe mahkûm etmeyi göze alacağımız tek bir insan dahi yok. Hazır olun; İYİ Parti iktidara yürüyor. Hak için, hukuk için, adalet için, hakikat için durmadan çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Toplumsal yaşamın her alanına liyakatli atanmış kadrolarımızla aziz milletimizi layık olduğu en yüksek seviyeye çıkaracağız. Kuruluşundan bugüne kadar içinde bulunmaktan onur duyduğum, mahalle, belde, köy, ilçe teşkilatlarımız ile birlikte bu süreci birlik, beraberlik için, demokratik bir şekilde tamamlayacağımıza gönülden inanıyorum. Demokrasilerin esası; makamların kalıcılığı, şahısların geçiciliği üzerine kuruludur. Ülke için demokrasi talebiyle başlayan yürüyüşümüz, parti içinde de geçerlidir. Bu makam, yetki, ayrıcalık ve üstünlük talebi değildir; vazife, sorumluluk ve mücadele talebidir" diye belirtti.
 
"Çıktığımız bu iyi yolda birlik ve başarılarımız daim olsun"
Güner, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Bu mücadelede ben de varım ve Çanakkale İl Başkanlığına adayım. Genel Başkanı Meral Akşener gibi bir kadın olan partimizde, 81 il için kadın il başkanı sayımız sadece 5 tanedir. Halbuki yapılan bilimsel araştırmalarda kadınların, karşı cinse göre daha başarılı oldukları tespit edilmiştir. Bilimsel araştırmalar bunun nedeni olarak, kadınların doğaları gereği daha sakin, olaylara karlı daha duyarlı olmaları, insan ilişkilerinde ve iletişimde çok daha başarılı oldukları ve çok daha iyi örgütledikleri yönündedir. Çıktığımız bu iyi yolda birlik ve başarılarımız daim olsun. Bu seçimi de bir kadın aday kazansın. Göreceksiniz ki kadın bir yönetici sadece parti üyelerini değil, tüm vatandaşları parti gözetmeksizin kucaklayacak, anaç bir yapıyla sarmalayıp, hiçbir kişiyi birbirinden ayırt etmeden hareket edecektir."
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş