havadurum

Bu kez banka değil, bankadan alacaklılar kapıda!

Bankalara olan borçları nedeni ile icralık duruma düşen tüketicilerin dramlarına, yıllardır gazete ve televizyonlardaki haberler şahit olundu. Ama şimdi işler tersine döndü, bankalar alacakları nedeni ile tüketicilerin değil, tüketiciler bankaların kapısına dayandı. Çanakkale`de sadece 2014 yılında 10 bin kişinin bankalardan alacakları ile İl Hakim Heyetine başvurduğu öğrenildi.

1021
Bankalardan alınan kredilerin dosya masrafları 10 yıl geriye dönük olarak ve kredi kartı aidatlarının geri alınabileceğini öğrenen, hatta çevresinde 10 yıl geriye doğru bankalar tarafından kesilen paralarını tahsil eden tanıdığını gören Çanakkaleliler, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şubesi`ne ve Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü`ne bağlı Tüketici İl Hakem Heyeti`ne başvurarak, paralarını almaya çalışıyor.
 
 
Bankalardan alınan, ihtiyaç (tüketici) kredisi, konut kredisi (yapılandırmalar da dahil) ve ticari olmayan araç kredilerinden kesilen dosya paralarının geriye dönük olarak 10 yıla kadar alınabildiğini hatırlatan TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, "Geçen yıllarda, yılda 600-700 kişinin başvurusu tamamlanırken, bu yıl, sadece 2010`da ve sadece başvuru sayısı 10 bini buldu. İl Hakem Heyeti`nin zaman zaman kilitlendiğini biliyorum. İnsanlar bankalardan kesilen paralarını tahsil ediyorlar" dedi.
 
"Ancak yine tüketicilerimizin dikkat etmesi gereken bazı konular da gelişiyor" diyen TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, "Özellikle İstanbul`dan telefon açılıp, `Dosya masraflarınızı geriye dönük olarak sizin adınıza alabiliriz` diyen birilerinin olduğunu duyuyoruz. Kesinlikle bunlara itibar edilmemeli, bu sorunu çözümü İl Hakim Heyeti ve TÜKODER`dir" diyerek doğru adresleri gösterdi. Berkit, bu durumun artık bilinir olduğunu ve yıl sonuna kadar 10 bin kişilik rakamın daha da artacağını tahmin ettiğini söyledi.
Paylaş