Bozdemir güven tazeledi

Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde Eğitim-İş Çanakkale Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Ahmet Bozdemir kongreden güven tazeleyerek çıktı.

585
 
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde yapıldı. Toplantıya CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Eğitim-İş Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Jülide Akköprü ve sendika üyeleri katıldı. Eğitim-İş Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Jülide Akköprü yaptığı konuşmada diğer sendikaların üç maymunu oynadığını belirterek; “Örgütten emekten yana olanları genel greve davet ediyorum” dedi.
 
“Yetkili Sendika olacağız”
Sendikal mücadele, özünde bir sınıf mücadelesi olduğunu ifade eden Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; “Ezilenlerin, finans kapitale karşı örgütlü dayanışmasının adıdır. Bu biçimiyle sendikal mücadele ekonomik çözümlemelere dayanır. Eğitim-İş her şeyden önce bir sınıf örgütü olduğunun bilincinde örgütlenmesini yapılandıracaktır. Bağımsız bir vatan ve özgür bir ulus mücadelemizin temel dinamikleri olmaya ödün vermeden devam edecektir” dedi.
 
Bozdemir şunları söyledi; “Cumhuriyet devrimi, her şeyden çok insanın niteliği üzerinde yoğunlaşmış bir devrimdir. Bu gün bize düşen görev, genelde bütün emekçi sınıfların özelde eğitim emekçisinin öz örgütü umudu olduğunu iddia ettiğimiz Eğitim-İş`i emek mücadelesinin en ön saflarına taşıyacak yolları bulmaktır. Bunun için Eğitim- İş`te direngen, kararlı, haklı, haklılığından ve durduğu doğru çizgiden aldığı güçle dik bir mücadeleyi örgütlemeyi bugünden hedef olarak önümüze koyuyoruz. İşte şimdi bu sorumluluğun tehlikelerle dolu yolunda yolculuğa çıkmaya karar vermiş olan cesur Eğitim ve Bilim İş görenlerinin önündeki hedefler bellidir. Hem bu hedefleri gerçekleştirmek hem de yüz yıllık Eğitim ve Bilim İş görenlerinin mücadelesini tekrar taçlandırmak için çetin bir yolculuğa çıkıyoruz. Tüm insanların eşitliğine inanarak, üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve eğitimin gücüne dayanarak; Atatürk`ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti`nin bağımsızlığını ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için çalışma hedefini artırarak sürdürmek için; Eğitim-İş hem yurt sever mücadelesini ve hem de sınıf mücadelesini demokratik merkeziyetçi anlayışla bir arada yürütecektir. Sendikamız, örgütsel bağımsızlık konusundaki tavrını, dün olduğu gibi bugün de sürdürmeye kararlıdır. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağımızı, bireysel siyasi tercihlerimizi sendika görüşüne egemen kılmayacağımızı, siyasi partilerden, iktidarlardan ve bürokrasiden bağımsız bir duruşumuz olacağını ilan ediyoruz.”
 
 
“Birliği güçlendirmeliyiz”
Türkiye’nin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan;” Birbirimize dünden daha fazla sahip çıkmalıyız. Demokrasiye tekrar geçmek için birlik ve beraberliği güçlendirmeliyiz. Aydınlık günler bizim olacaktır” dedi. Soydan şunları söyledi; “Sorunlar çok fazla. Öğretmenin durumunu Bakana sordum işi bırakıp öğretmen olasım geldi. Onu dinledikten sonra bakan kendi konusundan haberdar mı? diye düşündüm. Bakana göre öğretmen çok tatil yapıp para kazanıyor. Ama öğretmenlerin durumuna bakıldığında bakanın ne kadar yalan söylediği ortaya çıkıyor. Yalan kültürü yayılıyor. Ama sıkıntılarla baş etmek zorundayız. Kongreye katılımın daha çok olmasını beklerdim. Ama burada bir hak mücadelesi var bazıları evde oturuyor. Adeta bizi taşeron olarak kullanıyorlar. Biz gaz yiyoruz, cop yiyoruz, mağlup olarak eve dönüyoruz. Güçlü olursak Atatürk’ün bize bıraktığı cumhuriyeti geri kazanacağız.”
 
“Her geçen gün büyüyoruz”
Eğitim-İş’in kitle ve sınıf sendikacılığının gerekliliğine odaklanmış, Atatürk ’e ve devrimlerine yürekten bağlı, adaleti eşitlik, özgürlük gibi evrensel değerleri kendinse ilke edinmiş bir sendika olduğunu belirten Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Jülide Akköprü; “ Eğitim-İş emekten yana, etnik köken dinsel inanış siyasi ayrım yapmayan eğitim iş kolunda çalışan herkesi kucaklar” dedi. Akköprü şunları söyledi; “Biz yetkili sendika olmak için yola çıktık. Bunu fark eden diğer sendikalar Eğitim-İş’in önüne set olmaya çalışmaktadırlar. Ama bu set bizim daha çok kenetlenmemizi ve büyümemizi sağlamaktadır.”
 
Yönetim Kurulu; Ahmet Bozdemir, Nurdan Doğan, Ömer Yaldız, Hüseyin Akar, Değer Gönül, Cengiz Ay, Nazile Caner’den oluştu.
Paylaş