Bozcaadalılar sokağa taştı

Çanakkale ve Balıkesir Bölgesi için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni planı kapsamında ada nüfusunun artacağı, yeni imar alanları yaratılacağı ve adanın bakir alanlarının turizm tesislerine açılacağı gibi ön görülere tepki gösteren Bozcaadalılar, organize edilen büyük bir yürüyüşle tepkilerini dile getirdiler. Bayramın ikinci günü gerçekleşen eyleme çok sayıda Bozcaadalı katıldı.

528
 
 
Bozcaada Forum`un çağrısıyla gerçekleşen eylemde, "Planda yer alan Bozcaada`nın güneyinde kentsel gelişim alanı olarak tespit edilen bölge, ada gerçekleri ile uyuşmamaktadır. Yapılacak olan kentsel gelişime mevcut Bozcaada merkezinin çevresinde olmalıdır. Öngörülen alana altyapı ve belediye hizmetlerinin götürülmesi fiziki ve mali açıdan ada kaynaklarını gereksiz şekilde zorlayacaktır. İmar planına bakıldığında özellikle doğu ve güney sahillerdeki projelendirmeleri koruma alanları ile çelişkili olarak parsel bazında hakkaniyet gözetmeden yapıldığı görülmektedir" denildi.
 
 
8 Ekim tarihinde (bugün) son bulacak 1/100 binlik çevre düzeni planı askı süresi içinde, 600`ün üzerinde itiraz dilekçesi ile yoğun bir tepki dönemi geçiren Bozcaadalılar, son yapılan yürüyüşle kaygılarını da dile getirdiler. Bozcaadalılar, “5 bin metrekarelik tarım alanları içinde yapılacak bu üretim tesisleri, başka amaçla kullanım potansiyeline de sahip olacak, bağlık alanlarda geri dönüşümü mümkün olmayan betonlaşmalara neden olacak ve zaten kısıtlı olan bağları ve tarımsal alanları yok edecektir" dediler. Eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Bozcaadalılar, adayı sonuna kadar savunacaklarını söylediler.
 
Paylaş