Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali 11. kez kapılarını açtı

Bozcaada Belediyesi tarafından desteklenen ve bu yıl 11’incisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, Salhane ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki gösterimlerle başladı. Festival, 13 Ekim’e kadar belgesel gösterimleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

1026

Bozcaada Belediyesi tarafından desteklenen, bu sene de 11’incisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali bugün Salhane ve Halk Eğitim Merkezi’ndeki gösterimler ile akşamki Açılış Seremonisi ile başladı. Açılış Töreni’ne Bozcaada Belediye Başkanımız Yahya Göztepe, Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ali Baki Usta, festival ekibi, jüri üyeleri, misafirler ve adalılar katıldı.

Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Festival Başkanı Yahya Göztepe açılışta yaptığı konuşmada “Bu bağımsız festivalin bu yıl ilk kez başkanlığını yapacağım için heyecanlıyım. Adamızın böyle değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından ve bu değeri dünyanın başka coğrafyalarına taşımasından da onur duyuyorum” dedi.

Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ali Baki Usta da Bozcaada’da olmaktan mutluluk duyduğunu, geçen ay Gökçeada’da düzenlenen Bifed gösterimlerinden sonra komşuluk ilişkilerinin daha da gelişeceğini dile getirdi.

Festival Yönetmeni Petra Holzer de “Dünyanın dört bir yanından seçtiğimiz bu filmleri keyifle izleyin ve en iyilerini sevdiklerinizle, komşularınızla ve insanlıkla paylaşmak için yanınızda götürün” açıklamasını yaptı.

BIFED, hem belgesel gösterimleri, hem de çeşitli etkinliklerle 13 Ekim’e dek devam edecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş