Bozcaada turizmi rahat bir nefes alacak

Her yıl yoğun ziyaretçi akını nedeni ile araçların Bozcaada içinde tatilcilere yaşattığı işkence artık son bulacak. Araç trafiğinin sebep olduğu, ada içinde keşmekeşliğe, hem sürücülerin, hem ada sakinlerinin hem de adadaki ziyaretçilerin yaşadığı çileye Çanakkale Valiliği el koydu.

581
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ın girişimiyle, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü`nün öncülüğünde oluşturulan bir komisyon Bozcaada`nın trafik sorununa çözül bulmak için kolları sıvadı. Bozacada`nın araç trafiğinden arındırılarak, yayalaştırılmasını amaçlayan ilgili komisyon önümüzdeki hafta Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü başkanlığında toplanacak.
 
Bozcada ilgilileri ile bir araya gelecek komisyon, hem Bozcaada`da hem de Geyikli`de gerekli inceleme ve araştırma yapmaya hazırlanırken, vatandaşların da bu noktada görüşlerini alarak, halkın her yaz sezonunda çektiği çileyi sonlandırmayı amaçlıyor. Dünya standartlarında adayı turizme açarak, bir turizm cenneti haline gelmesi düşünülüyor. Bunun için en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununu çözmeye çalışacak.
Paylaş