havadurum

Bozcaada Forumu`ndan, dilekçeli girişim

Bozcaada Forumu, ilçenin “en önemli sorunu” olarak kabsul edilen Poyraz Limanı`ndaki atıksu deşarjı iddialarını resmiyete kavuşturdu. Bozcaada Forumu temsilcileri 565 imzalı dilekçelerini Bozcaada Belediye Başkanlığı`na teslim ettiler.

763
Gezi Parkı olaylarının ardından başlayan halk forumlarına Bozcaada`da yapılıyor. Bozcaada`da gerçekleştirilen forumda, adanın önemli bir sorununu tartışılmaya devam ediliyor. “Poyraz Limanı`nındaki atıksu deşarjının denize yapıldığı” tartışmaları ile süren Bozcaada Forumu`nda son olarak “Poyraz Limanı`ndaki atıksu deşarj alanının üstünü kim kapadı?” sorusuna yanıt aranmıştı. Önceki gün Belediye binası önünde toplanan Bozcaada Forum temsilcileri, Poyraz Limanı`ndan denize direkt olarak yapıldığı iddia edilen atıksu desarjı ile ilgili 565 imzaya ulaşan dilekcesini, Bozcaada Belediyesi`ne teslim etti. “İdareye verilen dilekçenin cevabını (Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun`un 7`nci maddesine göre ..kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir) hükmüne dayanarak bekliyoruz” diyen Bozcaada Forumu, “565 kişi tarafından imzalanarak itirazımızın ne kadar haklı olduğunu gösteren dilekçemize kanunun belirlediği süre içinde herhangi bir cevap gelmez ise, bilgi verilmemesinin doğurduğu zararı da göz önünde bulunarak, bu red/iptal kararı hakkında dava açma hakkımızı kullanacağımızı bildiriyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
 
“Hiçbir parti ile bağımız yok”
Öte yandan bir siyasi parti tarafından desteklendiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Bozcaada Forumu, “Bozcaada Forumu`nun bir siyasi bir parti tarafından desteklendiği yönünde çıkan söylentileri-dedikoduları kesin olarak reddediyoruz. Bozcaada Forumu her türlü siyasi görüşe ve eğilime açık olduğu gibi, herkesin görüşünü özgür bir şekilde ifade edebildiği bir forumdur. Bozcaada Forumu`nun herhangi bir başkanı ya da yönetim kurulu olmadığı gibi, herhangi bir siyasi amacı ya da eğilimi de yoktur. Bozcaada Forumu`nun tek derdi Bozcaada`mızdır. Sivil bir inisiyatif olarak adayla ilgili yapılan herşeyin takipçisi olacağımızı, adanın geleceğini ilgililendiren her türlü konuda, ada halkına danışılmadan ve bilgi verilmeden yapılan tasarrufların hesabını soracağımızı, demokratik ve kanuni bütün haklarımızı kullanacağımızı bildiririz” diyor.
Paylaş