Bozcaada Belediyesi'nin SGK'ya borcu kalmadı

Bozcaada Belediyesi SGK ve Emekli Sandığı’na belediyenin kalan tüm borcunu ödedi. Belediye böylelikle aylık 1 milyon TL’lik faizden kurtuldu.

883

Bozcaada Belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçları ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada Belediyenin bu kuruma olan tüm borcunun hafta başında yapılan 3,5 milyon TL’lik ödeme ile kapatıldığı ve günlük faizi 30 bin TL’leri aşan borcu ödeyip faiz yükünden kurtulan Bozcaada Belediyesi’nin borçsuz nadide belediyelerden biri olduğu vurgulandı. Ayrıca belediyeye bağlı Bozcaada Kent Hizmetleri AŞ’nin de SGK’ya olan borcunun büyük oranda ödendiğinin altının çizildiği açıklamada son 15 günde belediye ve şirketten kuruma yapılan ödeme tutarının 12 milyon TL olduğu açıklandı.

Belediye 30 Temmuz’da da ilgili kuruma yaklaşık 4 milyon TL’lik ödeme yapmıştı.

Açıklamada Bozcaada Kent Hizmetleri AŞ’nin de yine SGK’ya biriken 6.680.000 TL’lik borcunun 4.540.000 TL’sinin bu hafta içerisinde ödendiği, kalan 2.140.000 TL borcun da en kısa sürede ödeneceği belirtildi.

Kaynakları etkin kullanmak adına, belediyenin sırtına binen aylık yaklaşık 1 milyon TL’yi bulan bu faiz yükünün sıfıra inmesi için Kent Hizmetleri AŞ’nin borcunun da kısa sürede kapatılması hedefleniyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarına icra takibi başlatacaklarını açıklamalarının ertesinde 30 Temmuz’da acil olan kısmı kuruma ödeyerek hacze mahal vermeyen ilk belediyelerden biri yine Bozcaada Belediyesi olmuştu.

Yapılan açıklamada, “Belediyemize ağır faiz yükü getiren bu kalemin sıfırlanmış olmasında tüm halkımızın ve esnafımızın desteğini yadsıyamayız. Hepimize teşekkür ediyoruz. Borçsuz bir belediye, daha çok hizmet eden bir belediye, örnek bir belediye olma noktasında daha da şevkle çalışacağız” denildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş