Bozcaada Belediye Başkanı Göztepe, İBB’de dört toplantı gerçekleştirdi  

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, İstanbul’daki ziyaretlerinde İBB yetkilileriyle bir araya gelerek adanın su, peyzaj ve planlama projeleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

104

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe bir dizi ziyaret için İstanbul’a gitti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerle dört toplantı gerçekleştiren Başkan Göztepe’nin İstanbul ziyareti iki gün sürdü. Yahya Göztepe ilk olarak Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nde Fatma Genç ile görüştü. Birlikte Cumhuriyet Müzesi de ziyaret edildi.

Başkan Göztepe ardından İSKİ yetkilileriyle bir araya geldi. Kısa süre önce ana karadan adaya su sağlayan en büyük kuyunun çökmesi sonucunda yeni bir kuyu arayışına girilmişti. Bu konuyla ilgili rapor İSKİ yetkilileriyle paylaşıldı. Konuya dair onların önerileri ve değerlendirmeleri alındı.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Florya Atatürk Kent Ormanı’nda İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı birimlerin yetkilileriyle görüştü. Geçen hafta Bozcaada’da ön görüşmesi yapılan buluşmanın içeriği Bozcaada’ya uygun az su isteyen bitkiler, adaya uygun peyzaj çalışmaları, yürüyüş yolları, park düzenlemeleri, adadaki ağaçların kayıt altına alınması ve ekolojik planlama üzerineydi. Bu görüşmede Başkan Göztepe’ye Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürü Nilgün Cendek, Kentsel Ekolojik Sistemler Müdür Yardımcısı Feyime Öner, Kent Ekosistemi ve Ekolojik Planlama Şefi Raşit Fırat Deniz ve Florya Atatürk Kent Ormanı Şefi Bilen Vural eşlik etti.

Başkan Göztepe’nin en önem verdiği buluşmalardan biri de İstanbul Planlama Ajansı (IPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce ile gerçekleşen görüşmeydi. Bozcaada’nın gelecek planlamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu ve buna benzer toplantıların devam edeceği ifade edildi. Ortaya çıkan tabloda Bozcaada’daki bazı sorunlarla ilgili olarak İBB’nin her türlü desteği vereceği, ilgili birim amirlerinin ve daire başkanlarının konu bazında Bozcaada’ya çeşitli ziyaretlerde bulunarak çeşitli çalışmalar yapılacağına dair Sayın Gökce’den destek alındığı ifade edildi. Ayrıca önümüzdeki süreçte adadaki sorunlara dair İBB’deki yetkililerin bizzat Bozcaada’ya gelebileceği öğrenildi. Son toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılmak istediği ve gelişmeleri yakından takip ettiği iletildi.

(BÜLTEN)
Paylaş