havadurum

Bozcaada’da Homeros rüzgarı esecek

Bozcaada’nın Uluslararası ilgi çeken kültür etkinliği “Ozanın Günü ve Homeros Okuması” 6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

1102
Bozcaada ilçesinin şiire doyacağı `13. Ozanın Günü ve Homeros Okuması`nın bu yıl ki programı belli oldu. 6 Temmuz tarihinde saat 17.00 de başlayacak olan etkinliğin açılış konuşmasını Gazeteci-Yazar Haluk Şahin yapacak. Etkinliğin vazgeçilmez bir parçası haline gelen udi Mutlu Torun konseri bu yıl 6 Temmuz Cumartesi günü Talay Şarap Fabrikası salonunda saat 17:10’da başlayacak. Torun’a solist olarak Pervin Ziyagil ile Osman Ziyagil eşlik edecek. Aynı gün saat 18.30 da Bozcaada Sanat Galerisi`nde Birim Aksüyek`ten “Troya Atları” isimli resim sergisi sanatseverlerle buluşacak. 6 Temmuz tarihinde saat 19.30-21.00 saatleri arasında Itırlı Bahçe`de bu yılın şairi Şükrü Erbaş’ın şiirleri, önceki yılların şairleri olan Cevay Çapan, Hakan Savli ve Turgay Fişekçi tarafından okunacak.
 
Bu yılın farklı dil okuması: Korece
Batı edebiyatının ilk ve en büyük ozanı sayılan Homeros’un Iliada ve Odisea destanlarından başta Türkçe olmak üzere çeşitli dillerde okumalar, 7 Temmuz Pazar sabahı gün doğarken, Troya`nin karşısındaki sahilde (Cabalı Restoran`ın önü) yapılacak. Çeşitli dillerde okunacak olan Homeros okumasında bu yılın farklı dil okumasının ise Korece olduğu öğrenildi. Pazar gününün ikinci etkinliği saat 11:00’de Itırlı Bahçe’de yapılacak olan özel şiir okumasına Kıbrıslı şair Neşe Yaşın katılarak şiirlerini katılımcılara okuyacak. 13. Ozanın Günü ve Homeros Okuması, Pazar günü düzenlenecek olan son etkinlik olan ’Mitostan Felsefeye` konulu sunum ile sona erecek. Atilla Erdemli`nin sunum yapacağı etkinlik saat 20.00 de Itırlı Bahçe`de düzenlenecek.
Paylaş