Böylesi görülmemiştir; iddialara dikkat!...

Önceden kimin alınacağı belirlen-miş, adrese teslim akademik personel alım iddiaları ile gündeme gelen, yandaşlık adına birbiri ardına adımların atıldığı bildirilen ÇOMÜ’de şimdi gündeme taşınan iddialar; organize ilişkilerin düzeyi konusunda kamuoyunda kaygı yaratıyor.

1321
Kadrolaşma adına akademik personel alımlarında adresi belli alımlar gerçekleştirmek adına özel şartlar oluşturduğu iddia edilen ÇOMÜ yönetiminin adaletten yoksun ve hukuksuz uygulamalar içersinde olduğu iddia ediliyor.
Bu iddiaları gündeme taşıyanlar, haklılıklarını ortaya koymak için önümüzdeki günlerde yapılacak akademik personel alımlarına ilişkin, şimdiden hangi kadroya hangi kişinin alınacağını deklere ederek kayıt altına aldılar. Elde ettiğimiz bilgiler temelinde önümüzdeki günlerde çeşitli bölümler için alınacak kişilerin;Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü –Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı için alınacak Doç. kadrosunun Mehmet Kaan D.’ye göre, Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü-Beşeri ve Ek. Coğ.Anabilim dalı için alınacak Prof. kadrosunun Selver Özözen K.’a göre, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü –Astrofizik Anabilim Dalı için Prof. kadrosunun Esin S.’a göre, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü –Astrofizik Anabilim Dalı için Prof. Kadrosunun Faruk S.’a göre, Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü –Erken Hris.ve Biz.Sn. Tar.Anabilim Dalı için alınacak Prof. kadrosunun Ayşe Çaylak T.’e göre, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü –Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı için alınacak Doç. Kadrosunun Necati Barış T.’e göre, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü için alınacak Doç. kadrosunun Aysun Babacan G.’e göre, Lapseki Meslek Yüksekokulu Gıda İşletme Bölümü için alınacak Doç. Kadrosunun Gıyasettin Ç.’e göre belirlendiği iddia edildi.
 
Kadrolaşma değil de ne?
İlanla alıma çıkılan öğretim üyeleri için önceden bazı isimlerin bu şekilde belirlenmiş olması iddialarının, doğru olması durumunda yapılan uygulamanın aynı zamanda bir suç olduğu belirtilmektedir. Kadrolaşma adına bu denli bir hukuksuzluğun yaşandığı bir kurumun güvenilirliği de bundan böyle daha çok tartışılacaktır. Alınacak akademik personelin kimler olduğunun önceden belirlendiğini iddia edenler; gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirterek, yeni bir ÇOMÜ klasiğinin bu defa yaşanmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler.
Paylaş