Böyle olur Kazdağları’nın selamı

Bayramiçli Sadi Güven (55) önceki gün sabah 9’da başlayan Çanakkale yürüyüşünü dün öğlen saatlerinde tamamladı. Güven, “Kazdağları ve Gezi parkı için yürüdüm” dedi. Kalabalık bir kitle tarafından çiçeklerle karşılanan Güven, kendisini destekleyenlere de teşekkür etti.

725
Bayramiç’te yaşayan Sadi Güven (55) isimli emekli vatandaş Gezi Parkı olaylarına dikkat çekmek amacıyla önceki gün başladığı yürüyüşünü dün tamamladı. Güven, dün öğlen saatlerinde Çanakkale belediyesi önüne gelirken, Güven’i Çevre Platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant Karşıladı. Nalbant, “Kazdağları diyarından, Bayramiç’ten Çanakkale’ye yürüyerek gelen arkadaşımızı destekliyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz” diyerek bir buket çiçek verdi.
 
“Kazdağları ve Gezi Parkı için”
Çanakkale’ye gelen ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Sadi Güven, Gezi Parkı olaylarına ve Kazdağları’nda altın madenciliği nedeni ile kesilen ağaçlara dikkat çekmek için yürüdüğünü bildirdi. Güven burada yaptığı açıklamada, “Bayramiç’ten dün (önceki gün) saat 9’da çıktım. Bu eylemi gerçekleştirme nedenim öncelikle Kazdağları’ndaki ağaçların kesilmesini protesto etmektir. Aynı Zamanda Gezi Parkı’nda direnen arkadaşlara destek vermek için de bu eylemi gerçekleştirdim” dedi.
 
 
“Atatürk adından mı rahatsız olunuyor?”
Geceyi konakladığı 100’üncü yıl Atatürk Parkı’nın kapısı olmadığınıifade eden Sadi Güven, bu nedeninin çiftliğini isminin Atatürk olmasından kaynaklı olup olmadığını sordu. Güven, “Ben başka bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Dün gece Dümrek Yolu üzerindeki Atatürk Parkı’nda kaldım. Ancak çiftliğinin kapısı falan yok. Ben bir şekilde girdim. Burada parkın işletmecisi bana iki senedir kapısını yaptıramadığını söyledi. Tam önünden yol bölünmüş. Buranın kapısını yapmamalarının nedeni Atatürk ismi olmasından kaynaklı mı acaba? Ben kuşkulanıyorum” dedi.
Paylaş