Böyle mi devam etsin?

CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek, seçim çalışmaları kapsamında dün DİSK Genel-İş Çanakkale Şubesi`ni ziyaret etti. Erkek gerçekleştirdiği ziyarette, asgari ücret üzerinden alınan vergiye değinerek; “CHP`nin seçim bildirgesinde belirttiği asgari ücrete, `veremezsiniz, yapamazsınız` diyenler ne demek istiyor? Açıkçası ben anlamakta güçlük çekiyorum. Yani böyle mi devam etsin? İşçi ücretlerinden vergi alınmasını biz doğru bulmuyoruz” dedi.

654
7 Haziran yapılacak olan seçimler kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek dün, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve parti üyeleriyle birlikte DİSK Genel-İş Çanakkale Şubesi`ni ziyaret etti. Erkek ve beraberindeki heyeti Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ve sendika yöneticileri karşıladı. Gerçekleştirdikleri ziyaretin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Erkek; “CHP için emek en yüce değer. Biz 60`lı yıllarda sosyal demokrasiyi programımıza koyarak zaten emeği en yüce değer olarak belirledik. Bu seçim döneminde şunu gördüm. CHP`nin projeleri, seçim bildirgesi çalışan kesimlerde çok önemseniyor. Çünkü hala ülkemizde 950 lira asgari ücretle çalışan işçiler var. Aileler açlık sınırında. Bu sürdürülebilir değil. CHP`nin seçim bildirgesinde belirttiği asgari ücrete, ` veremezsiniz, yapamazsınız` diyenler ne demek istiyor açıkçası ben anlamakta güçlük çekiyorum. Yani böyle mi devam etsin? İşçi ücretlerinden vergi alınmasını biz doğru bulmuyoruz. Kesinlikle doğru değil. Türkiye büyük bir ekonomi. 1980 yılından beri dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri olmamıza rağmen, gelir dağılımındaki adaletsizlik sebebiyle hala 17 milyon yoksul insanımız var. Milyonlarca işsizimiz var. Ve hala işçilerin, çalışanların ciddi sorunları var. Bugün ülkemizde nüfusun yüzde 1`lik kesimi, milli servetin yüzde 54.4`üne sahip. İşte biz bu sosyal adaletsizliğe çözüm getirmek istiyoruz. Onun için seçim bildirgemizi hazırlarken tavrımızı işçilerden, çalışanlardan, çiftçiden, taşeronda çalışan işçilerden yana koyduk. CHP`nin iktidarında, halkında iktidarında iş güvencesi olmayan, kadrosu olmayan işçi olmayacak. Bütün işçilerin kadrosu olmalı, iş güvencesi olmalı, kıdem tazminatı gence altında olmalı” diye belirtti.
 
 
“Taşeron cumhuriyetinin bitmesini istemeyenler var”
DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan taşeron sisteminin çalışanlar açısından önemli bir sorun olduğunu belirterek; “Taşeron sorununda parti programlarının yetmeyeceğini çok açık görüyoruz. Bugün taşeronla ilgili mevzuatı hükümet düzenlemiş, adeta pimi çekmiş bombayı ortaya bırakmış. Mecbur kalıyorsunuz o taşeronda çalışmaya. 1500 lira maliyet belirliyorsunuz. Bunun 1000 lirasını çalışana veriyorsunuz. 500 liranın üzerinden komisyonu şirkete veriyorsunuz. Niye? İnanılmaz bir furya var. Bu furyanın içerinde nemalanan bir kitle var. Bu taşeron cumhuriyetinin bitmesini istemeyen bir kitle var” dedi. Uslan, gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinde CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Muharrem Erkek`e başarılar diledi. (Tekin Bozkurt)
Paylaş