havadurum

Borlease halka arz nasıl alınır? İşte Borlease halka arz için nasıl alınır?

Borlease halka arzına nasıl katılabilirsiniz? Borlease Otomotiv, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında halka arz ediliyor. Şirketin payları, BORLS koduyla Yıldız Pazar’da işlem görecek. Peki, Borlease halka arzına nasıl katılabilirsiniz? İşte, halka arz süreciyle ilgili merak edilenler…

2293

Borlease Otomotiv, Türkiye’nin önde gelen operasyonel kiralama şirketlerinden biri. Şirket, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında halka arz ediliyor. Halka arzda pay başına fiyat 25,29 TL olarak belirlendi. Halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Borlease halka arzına nasıl katılabilirsiniz? İşte, adım adım yapmanız gerekenler…

Halka Arz Nedir?

Halka arz, bir şirketin paylarının çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanabilir. Halka arz edilen şirketler, Borsa İstanbul Pay Piyasası bünyesinde yer alan pazarlardan (Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar) şartlarını sağladıkları pazarda işlem görmeye başlarlar. Halka arz, şirketlere sermaye artırımı, kurumsallaşma, tanınırlık ve prestij gibi avantajlar sağlarken, yatırımcılara da yeni yatırım fırsatları sunar.

Borlease Hakkında

Borlease Otomotiv A.Ş., 2005 yılında kurulmuş bir operasyonel kiralama şirketidir. Şirket, binek ve ticari araçların uzun vadeli kiralama hizmetini sunmaktadır. Şirketin müşteri portföyü, bankacılık, sigorta, enerji, telekomünikasyon, sağlık ve eğitim gibi farklı sektörlerden oluşmaktadır. Şirketin 2020 yılı sonu itibarıyla 14.000 adetlik bir filosu bulunmaktadır. Şirketin vizyonu, operasyonel kiralama sektöründe lider ve yenilikçi bir marka olmaktır.

Borlease Halka Arz Detayları

Borlease Otomotiv A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayını alarak halka arz edilmeye karar vermiştir. Halka arzda şirketin mevcut ortaklarından Borusan Holding A.Ş., Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş., Borusan Oto A.Ş., Borusan Lojistik A.Ş., Borusan Makina ve Güç Sistemleri A.Ş., Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş., Supsan Süperpoze Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aslanoba Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Mehmet Ali Berkman ve Mehmet Fatih Berkman paylarının tamamını veya bir kısmını satma haklarını kullanacaklardır. Halka arzda ayrıca şirketin sermayesinin 47 milyon TL artırılarak 154 milyon TL’ye çıkarılması suretiyle yeni paylar da ihraç edilecektir. Böylece halka arz büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar TL olacaktır. Halka arzda pay başına fiyat 25,29 TL olarak belirlenmiştir. Halka açıklık oranı ise %30,65 olacaktır. Halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanacak olup, her yatırımcıya en az 100 adet pay tahsis edilecektir. Halka arzın aracı kurumu Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'dir.

Borlease Halka Arzına Nasıl Katılabilirsiniz?

Borlease halka arzına katılmak isteyen yatırımcıların, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında aşağıdaki adımları izlemeleri gerekmektedir:

Öncelikle bir yatırım hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Eğer henüz bir yatırım hesabınız yoksa, Borsa İstanbul’da işlem gören aracı kurumlardan biriyle iletişime geçerek hesap açtırabilirsiniz. Hesap açtırırken, halka arzlara katılmak istediğinizi belirtmeniz önemlidir.

Hesabınız açıldıktan sonra, Borlease halka arzına katılmak için talep formu doldurmanız gerekmektedir. Talep formunda, kaç adet pay almak istediğinizi, hangi fiyat aralığında almak istediğinizi ve hangi bankadan ödeme yapacağınızı belirtmeniz gerekmektedir.

Talep formunu, aracı kurumunuzun internet şubesi, mobil uygulaması veya şubeleri aracılığıyla doldurabilirsiniz.

Talep formunu doldurduktan sonra, talep ettiğiniz payların bedelini ödemeniz gerekmektedir. Ödeme işlemini, talep formunda belirttiğiniz bankanın internet şubesi, mobil uygulaması veya şubeleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Ödeme işlemini yaparken, Borlease halka arzına ait referans kodunu kullanmanız gerekmektedir. Referans kodunu, talep formunu doldurduktan sonra ekranda görebilir veya aracı kurumunuzdan öğrenebilirsiniz.

Ödeme işlemini tamamladıktan sonra, talebinizin onaylandığını gösteren bir belge almanız gerekmektedir. Bu belgeyi, ödeme yaptığınız bankanın internet şubesi, mobil uygulaması veya şubeleri aracılığıyla alabilirsiniz.

Talep toplama süreci bittikten sonra, Borlease halka arzının sonuçları açıklanacaktır. Sonuçlara göre, talep ettiğiniz payların tamamını veya bir kısmını almaya hak kazanabilirsiniz. Hak kazandığınız paylar, yatırım hesabınıza aktarılacaktır. Hak kazanmadığınız veya fazla ödediğiniz tutarlar ise banka hesabınıza iade edilecektir.

Hak kazandığınız paylar yatırım hesabınıza aktarıldıktan sonra, Borlease hisselerini Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren alıp satabilirsiniz.
(Haber Merkezi)

Paylaş