havadurum

Boğaz 28. kez geçilecek

Çanakkale Rotary Kulübü öncülüğünde 1986 yılından bu yana sadece 1999 yılında meydana gelen 17 Ağustos Depremi ile bir kez olmak üzere aralıksız devam eden Boğazı Geçme Yarışması hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 28`incisi hazırlık aşamasında olan Boğazı Geçme Yarışması ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hülya Acar, yüzme yarışmalarına katılacaklar ile ilgili ser verip sır vermedi!

817

Çanakkale`nin kent klasiklerinden biri olan, Çanakkale Rotary Kulübü öncülüğündeki bu yıl 28`incisi gerçekleştirilecek olan Çanakkale Boğazı Geçme Yarışması için hazırlıklar devam ediyor. 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan ve çok sayıda sporcunun katılacağı yarışma ile ilgili Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hülya Acar, gazetemiz Çanakkale OLAY`ın sorularını yanıtladı. Bu yıl 28`incisinin gerçekleştiğini ve kentin uzun soluklu projelerinden biri olduğunu ifade eden Acar, ?Böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı Çanakkale Rotary Kulübü olarak onur ve mutluluk duyuyoruz? dedi.

 
 

?Büyük emek ve çaba harcıyoruz?
İlk kez 1986 yılında düzenlenen organizasyonun, kent yerel yönetimlerinden, iş dünyasına kadar geniş bir yelpazede destek bulduğunu ifade eden Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar, Çanakkale Rotary Kulübü`nün bu organizasyonda büyük bir deneyim kazandığını ifade ederek, ?Her yıl büyük emek ve çaba harcadığımız bu organizasyonda Çanakkale Rotary ailesi olarak alnımızın akıyla çıktık. Bu yıl da yine büyük bir özveri ile hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz yarışmayı, yine Çanakkalelilerin, yerel yönetimlerimizin ve sponsorlarımızın desteği ile başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum? dedi.

?Boğazı geçme yarışı kadar yer almasa da Türkiye ve Çanakkale için artık  gelenekselliğini ispatlamış ve dünyanın bir çok  ülkesinden takip edilen bir yarış haline gelmiş bulunmaktadır? diyen Acar, kendi görev süreci ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Acar, ?Bundan sonraki süreçte 30 Ağustos  Yüzme yarışmasını Allah?ın izni ile sağlıkla tamamladıktan sonra ofisimize gelen proje tekliflerini yönetim kurulumuz ile değerlendirip sürekliliği olabilecek etkili projeleri hayata geçirmeye çalışacağız? ifadelerini kullandı.

 
 
İşte Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hülya Acar`ın gazetemiz OLAY aracılığı ile kamuoyuna yönelik mesajları; 

OLAY: Bu yıl 24`üncüsü düzenlenecek Uluslararası Rotary Yüzme Yarışması`nin kısa bir tarihçesinden bahseder misiniz?
Hülya Acar:
Çanakkale Rotary Kulübü`müzün toplum hizmetleri arasında yer alan Çanakkale`nin mavi sularında ve mitolojik ortamda 28 yıldır sürdürdüğümüz geleneksel yarışmamız ilk kez 1986-87 yıllarında dönem başkanımız Rtn. Özer Öner`in değerli katkıları ile ortaya çıkmıştır. İlhamını Çanakkale Boğazı`nda yaşanmış bir antik çağ hikayesinden alan yarışmamız, Hero ve Leandr`ın kavuşmasını temsil etmekte ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılmaktadır. İlk olarak 1986 yılında yapılan yarışmamız, sadece 1999 yılında yaşadığımız 17 Ağustos Depremi dolayısıyla iptal edilmiş olup, o yıl yarışmamız bütçesine ayrılan miktar Kocaeli`nde yapımı gerçekleştirilen Rotary Kocaeli Hastanesi`ne bağışlanmıştır. Yarışmamız parkuru; Avrupa yakasındaki Eceabat kumsalı ile Asya yakasındaki üç buçuk denizmili (6 bin 482 metre) mesafedir. Yarışmamız için öngörülen süre 90 dakikadır. Yarışmamız, Çanakkale Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımızın destekleri, kulübümüz üyeleri, eşleri, rotaract ve interact kulüp üyelerimizin görev alarak çabaları, sponsor firmalarımızın katkıları ile sürmektedir. Yarışmamız ilk yapıldığı tarihten bu yana giderek gelişmiş, büyümüş ve uluslararası olma özelliğini kazanmıştır. 30 Ağustos 2014 tarihinde yarışmamızın 28`incisi gerçekleştireceğimiz bugünde 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı hep birlikte kutlayacağız. Türkiye`nin ikinci Boğaz yarışması olan ve tarihsel yapısı gereği etkileyici bir parkurda katılımlarıyla ve destekleri ile bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan Çanakkale Valiliğimiz, Çanakkale Belediye Başkanlığımız, Boğaz ve Garnizon Komutanlığımız, Eceabat Belediye Başkanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, İl Dernekler Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz ve sponsor firmalarımıza, Çanakkale halkına, tüm yarışmacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı Çanakkale Rotary Kulübü olarak onur ve mutluluk duyuyoruz.

OLAY: Organizasyona katılan yüzücülerin sayısı her yıl artıyor. Bu yıl kaç yüzücü katılacak? Ünlüleri de görecek miyiz? Biraz organizasyon ile ilgili bilgi verir misiniz?
Hülya Acar:
Bu yıl yarışmamıza 400 Türk  250 yabancı yüzücü katılacak. Ülkemizden ve yurt dışından ilgi her geçen   sene daha çok artıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda tabi ki önemli isimler var ancak kesin kayıtlardan önce bunu açıklamak çok doğru olmaz bazen de gizli kalması isteniyor.  Saygı göstermek gerekiyor.

OLAY: Uluslararası Rotary Yüzme Yarışması, Türkiye genelindeki Rotary ailesi için, ülkenin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Hülya Acar:
Bu yıl 28`incisini gerçekleştirmek üzere olduğumuz yarışmamız gerçekten ulusal basında Samsung   İstanbul Boğazı geçme yarışı kadar yer almasa da Türkiye ve Çanakkale için artık  gelenekselliğini ispatlamış ve dünyanın bir çok  ülkesinden takip edilen bir yarış haline gelmiş bulunmaktadır. Özellikle yarışın yapıldığı tarihlerde 29 Ağustos Brifing?in 30 Ağustos  tarihleride Çanakkale turizimine ciddi bir hareket getirdiği bir gerçektir. Bundan sonraki yıllarda sayı arttıkça şehir ekonomisine ve tanıtımına katkısı artarak devam edecektir. Böyle bir projeye ev sahipliği etmiş olmak Çanakkale kulübündeki tüm Rotaryan dostlarım içinde ayrıca onur kaynağıdır.

OLAY: Etkinliğin daha geniş olması ve katılımın artması noktasında kent halkından neler bekliyorsunuz?
Hülya Acar:
Çanakkale halkı yarışmaya yabancı değil, ancak son yıllara kadar belki bizlerde halka  duyurmak adına  bazı eksiklerimizin olduğunu düşünüyoruz. Özellikle  bu yıl yüzme komitemiz bu konuda daha hassas davranıyor ve şehirde yarışmanın yapıldığının farkında? lığını yaratmak için şehrin önemli noktalarına afişler ve duyurular asılacak. Bu konudaki desteklerinden dolayı Çanakkale Belediyesinin çok katkılarını alıyoruz. Sizler aracılığınız ile bir kez daha Kulübüm, Yönetim  Kurulum ve Yüzme komitemiz adına sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan beye  sonsuz teşekkürler ediyorum.

OLAY: Göreve geldiğinizden bu yana yoğun bir kültür-sanat etkinliği içinde oldunuz. Bunlarla ilgili bilgiler verir misiniz?
Hülya Acar:
1 Temmuz tarihinde Rotaryan dostum Sayın Serhat Soydan? dan görevimizi aldık. Bu tarihten sonra bizlerden destek taleplerinde bulunan Çanakkaleli dostlarımıza küçük de olsa Rotary dokunuşları  gerçekleştirmeye çalıştık. Ancak beni en çok etkileyen bu kısa zaman içerisinde planlayarak  Güzelyalı Köyü muhtarlığı ile  birlikte hayata geçirdiğimiz ?HEYAMOLA? etkinliği oldu. ?Balıkta gönlü olanın diyarı derya imiş? Sloganı ile hayata geçen ve bizlerin 3 yıldır çocuk etkinliğimiz olan halk bahçesi resim çalışmalarında yalnız bırakmayan çok kıymetli hocamız Muteber Hanımefendinin hakkı ödenemez emeği  sayesinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Amacımızı kişiye renk ve hareket katmanın yanı sıra ekonomiye 2 günde olsa katkı sağlamaya vesile olmaktı bunuda başardık  sanıyorum . Bundan  sonraki yılların çalışma planını şimdiden tasarlamaya başladık umarız çok güzel bir balıkçı köyü olan Güzelyalı köyünü turizme daha fazla katkı sağlayabilecek dokunuşlara vesile olmaya devam ederiz.

OLAY: Bundan sonraki süreçte hedefleriniz nelerdir?
Hülya Acar:
Bundan sonraki süreçte 30 Ağustos  Yüzme yarışmasını sağlıkla tamamladıktan sonra ofisimize gelen proje tekliflerini yönetim kurulumuz ile değerlendirip sürekliliği olabilecek etkili projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Bunların içerisinde önemsediğimiz en önemli  projelerimizden biride Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştireceğimiz öğretmenlerimize yönelik eğitim seminerleri  ile umarım tahminimizden daha fazla kitlelere ulaşırız. Ben izin verirseniz sözlerimi dönem sloganımız olan  ?Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın? sloganından esinlenerek  ?Çanakkale hizmetlerimizle ışıldasın? sözüyle bitirmek istiyorum.

Paylaş