havadurum

"Bize gönül verenlerin oy kullanması ve sandığa sahip çıkması esas görevimiz"

3426

AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan, 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan`a oy istedi. Seçim çalışmaları kapsamında Av. Turan ile birlikte AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Ticaret Borsası`nın Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısına konuk oldu. Bunun yanı sıra Turan, partisinin Geyikli Belde Başkanlığında düzenlenen belde yönetimi ve sandık müşahitleri toplantısına Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde başkanları ile birlikte katıldı. Turan ziyaretlerini partisinin Lapseki İlçe Başkanlığı ile MHP Lapseki İlçe Başkanlığını ziyaret ederek sürdürdü. Turan ziyaretlerinde, "İkinci tur ne olursa olsun, parlamenter çoğunluk, meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı`nın olmasıyla beraber Millet İttifakı`nın tüm vaatlerinin artık yerine gelme ihtimali kalmamış oldu. Kaybettiler, kaybedecekler" dedi.

Turan ÇTB`yi ziyaret etti
Seçim çalışmaları kapsamında Av. Turan ile birlikte AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Zahit Mert, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sinan Erdoğan, Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çan Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Geçmiş Dönem Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Meclis Başkanı Necmi Mutlu, Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay eşlik etti. Çanakkale Ticaret Borsası`nın Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısına konuk oldu. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Başkanı Birol Çetin AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan`a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, ise ev sahipliğinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Başkanı Birol Çetin`e teşekkür etti. Çanakkale`nin bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Turan, tüm çalışmalarımızda, tüm yatırımlarımızda tüm kurumlarımızın, bu `tarım kenti` vasfını koruyarak adım atması gerektiğini belirtti. Bülent Turan Çanakkale Ticaret Borsası ile sürekli iletişim halinde olduğunu, Borsanın Çanakkale tarımına ve tarıma dayalı sanayisine yönelik çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve her zaman yanlarında olacağını ifade etti. Ziyarette ayrıca Çanakkale`nin vizyon projeleri, 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları ile Asos ve Troya tünelleri, Ezine Gıda ihtisas OSB, Çan Karma OSB, Ayvacık Jeotermal Seracılık TDSİOSB ve Küçükbaş Hayvancılık OSB projeleri ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

"Gençlerin yeri Cumhur İttifakı`dır"
AK Parti Grup Başkanvekili Turan Geyikli ziyaretinde, "14 Mayıs`tan sonra rüzgar gülü gibi dönen Kılıçdaroğlu`nun bu saatten sonra gençlere ne söylerse söylesin karşılığı olmayacak. Gençlerin adresi, yeri, AK Parti`dir, Cumhur İttifakı`dır. Bu seçimlerde 30 yaş altı 5 genç milletvekili seçildi. 4`ü AK Parti`den, CHP`den bir tane yok. Hangi gençten bahsediyorsunuz? Gençleri tahrik ederek, gençleri kendince itham ederek sonuç almak geride kaldı. Gençlerin yeri Cumhur İttifakı`dır." dedi.

"Gençliğin adresi, yeri AK Parti`dir"
Gençlerin yerinin Türkiye`yi büyüten savunma sanayinden, ulaşıma ve eğitime kadar her konuda adım atan AK Parti`nin yanı olduğunu dile getiren Turan, şöyle devam etti: "Gençleri ağzına alacak en son kişi Kemal Kılıçdaroğlu`dur. Biz gençlik dediğimizde okulunu biliyoruz. Gençliğin kıymetini biliyoruz. Bu seçimlerde 5 milyon genç oy kullandı. Sadece 15 gün içerisinde yani ikinci tura giden zaman içerisinde 45 bin genç yeni oy kullanma hakkına sahip oldu. Çanakkalemizde de 25 bin genç ilk defa oy kullandı. Hepsini aradık. Hepsini sorduk. Tekrar aramaya, sormaya, ilişki kurmaya devam edeceğiz. Biz gençleri tarihten biliriz. Hazreti Peygamber`e en çok sahip çıkan gençler olduğunu biliriz. Gençlerin iddiasını, derdini biliriz. Bakınız, Anafartalar`da topraklarımızda tarih sahnesine çıkmaya başlayan Atatürk 38 yaşında Anafartalar Kahramanı oldu, 39 yaşında Meclisi açtı, 40 yaşında mareşal oldu, 42 yaşında cumhuriyeti ilan etti. Biz gençliğin ne demek olduğunu iyi biliriz. O yüzden onurla diyoruz ki gençliğin adresi, yeri AK Parti`dir."

"Millet meseleye el koydu"
Turan ziyaretlerini partisinin Lapseki İlçe Başkanlığı ile MHP Lapseki İlçe Başkanlığını ziyaret ederek sürdürdü. Millet İttifakı`nın vaatlerinin artık yerine gelme ihtimali olmadığını söyleyen AK Partili Turan, "Hani Kılıçdaroğlu yüzde 60 oy alacaktı? Hani 7 cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktı? Hani bir başbakan olacaktı, hani tüm üst düzey bürokratları görevden alacaklardı. Hani tüm AK Partililer yargılanacaktı? Hani Demirtaş serbest kalacaktı? Hani KHK`lılar tümüyle iade olacaktı, hani yerel özerklik şartı yerine getirilecekti? Hani parlamenter sisteme geçilecekti? Millet meseleye el koydu. Onların vaadi, milletin engeli olan tüm konuları millet elini tersiyle itti. Bu saatten sonra geri dönüş yok. Milletimiz inşallah Sayın Erdoğan diyecektir. İkinci tur ne olursa olsun, parlamenter çoğunluk, meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı`nın olmasıyla beraber Millet İttifakı`nın tüm vaatlerinin artık yerine gelme ihtimali kalmamış oldu. Kaybettiler, kaybedecekler" dedi.

"İlk seçim gibi sandığa gitmek zorundayız"
Turan seçmenleri oy kullanmaya davet ederek, "Bizim rakibimiz rehavettir. Allah korusun ihmaldir. Yüzde 49,5 oy aldık. Çok kıymetli. Ancak 28 Mayıs, 49,5 ile başlamayacak. Sıfırla başlayacak tabiri caizse. O yüzden tekrar tüm seçmenlerimizin sandığa gelmesi, bize gönül verenlerin oy kullanması ve onların taşınması ve sandığa sahip çıkması esas görevimiz. `0,5 puan kaldı, zaten kazanıyoruz, çok fazla yorulmaya gerek yok` tarzı bir yaklaşım olmamalı. O yüzden tüm arkadaşlarımızdan ricamız mutlaka ilk seçim gibi sandığa gitmek zorundayız. Çalışmak zorundayız, gelmeyenleri davet etmek, herkese ulaşmak zorundayız. Rehavet ve zafer aynı cümlede kullanılamaz. Rehavet varsa zafer yoktur. O yüzden rehavet olmaksızın yolumuza devam edeceğiz. Denizi seviyorsak dalgaları seveceğiz. Yani zaferi istiyorsak şu son birkaç gün daha yorulmaya devam edeceğiz. Ve hep beraber zaferimizi kutlayacağız" diye belirtti.

"Dün zafer işareti yapanlar, bugün bozkurt işareti yapmaya başladılar"
Turan Zafer Partisi`nin Millet İttifakı`nı desteklemesine ilişkin ise, "Cumhuriyet Halk Partisi`nin bir parti olmadığı, bir rüzgar gülü olduğu ortaya çıkmış oldu. Dün HDP`yle kayyum tartışması yapanlar, bugün Zafer Partisi`yle kayyuma farklı bakmaya başladılar. Dün zafer işareti yapanlar, bugün bozkurt işareti yapmaya başladılar. 14 Mayıs`taki beklenen hedefte oyun olmaması, milliyetçi diye ifade eden oyların daha fazla olması Kılıçdaroğlu`nu bir an düşünmeden tam terse döndürüp yeni bir politika, yeni bir söylem üzerine sevk etti. İnsan bir değerlendirme yapar, toplantı yapar. Taraflarıyla görüşür. Bir söylem geliştirir. Oy alma gerekçesiyle tüm değerlerini ayaklar altına alıp yeni bir söylemde bulunmanın bu millete büyük bir haksız olduğu kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz 4 partiyle ittifak yaptık"
HÜDAPAR`ın, Cumhur İttifakı`nın ortağı olarak taahhütnameye imza vermiş bir parti olmadığını belirten Turan, "Listemizden seçime girmesi başka bir şey, protokol gereği ittifak ortaklığı başka bir şey. Biz 4 partiyle ittifak yaptık. CHP`de Mustafa Sarıgül listeden girdi. Partisi olmasına rağmen; ama ittifak ortağı değil gibi. O yüzden ittifakta olmak başka bir şey, listede olmak başka bir şey. Kaldı ki HÜDAPAR Diyarbakır`da miting yaptı. Binlerce insan hepsinde de Türk bayrağı var. Peki HDP`nin yaptığı mitingde bir tek numune Türk bayrağı var mıydı? Nasıl aydın, nasıl yazar, nasıl partili bunlar ki o Türk bayrağı olan mitinglere laf atacaklar; ama PKK`nın HDP`nin desteklemiş olduğu mitinglerdeki bayraksızlığı görmeyecekler. Bunlar yanlış şeyler" diye belirtti.
(Atilla Akın - Nevin Yüksel)

Paylaş