"Bırakma söz konusu değil, sağlık sebebi ile görev değişimi"

1149
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık dün düzenlenen basın toplantısı ile görevini CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve iki dönem Kumkale Belediye Başkanlığı yapmış olan Süleyman Erte`ye devretti. Uyanık`ın yaptığı açıklamaya, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi. Görevinden sağlık sorunları nedeni ile ayrılmış bulunduğunu ifade eden Uyanık; "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetiminde bir değişim söz konusu değildir. Dışarıdan bir katılım olmayacak. İlçe başkanlığı noktasında, iki dönemdir beraber görev yaptığımız, daha önceki dönemde, 2 dönem Kumkale belediye başkanlığı yapmış bir eğitimci, Süleyman Erte... Sağ olsun bu süreçte bizleri yalnız bırakmadı ve bu görevi kabul etti" dedi. Durumun ayrılık değil, zorunluluktan kaynaklanan bir görev değişimi olduğunu vurgulayan Uyanık, "İçimizde herhangi bir şekilde sağa, sola çekilecek bir durum yoktur" dedi. Uyanık`ın ardından konuşan yeni Merkez İlçe Başkanı Erte`de Uyanık`ın yanlarında olmaya devam edeceğini belirterek; "Bırakma anlamında asla bir şey düşünmeyelim. Sadece onun bugünkü sağlık problemlerinin ötelemiş olduğu bit görevi vardı, bunu kaldıramıyordu. Bizde bunu gördük ve bu amaçla bu görevi kabul ettik" dedi. Uyanık, açıklamaların ardında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
"Merkez İlçe Başkanlığı görevimden, sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmış bulunuyorum"
Uyanık açıklamasında; "Bugün aldığımız bir kararı, siz değerli basın mensupları ile paylaşmak üzere buradayız. Bugün itibariyle, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevimden, sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmış bulunuyorum. Dün itibariyle yaptığımız toplantıda, geldiğimiz bu noktada, en sağlıklı kararın bu olduğunu arkadaşlarım ile paylaştım. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetiminde, bir değişim söz konusu değildir. Dışarıdan bir katılım olmayacak. İlçe başkanlığı noktasında, iki dönemdir beraber görev yaptığımız, daha önceki dönemde, 2 dönem Kumkale belediye başkanlığı yapmış bir eğitimci, Süleyman Erte... Sağ olsun bu süreçte bizleri yalnız bırakmadı ve bu görevi kabul etti" dedi. 
 
"Artık seçim birinci gündem maddesidir"
Önlerinde zorlu bir görev olduğunu belirten Uyanık, görevdeki herkese teşekkür ederek; "Göreve geldiğimiz 2 Şubat 2020 tarihi itibariyle, görev yaptığımız ilçe yöneticilerim, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, çok değerli il yönetimimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimizin emekleri ile elimizden geleni yaptık. Eksiklikler olabilir. Bunların hepsi benim sorumluluğumdaydı. Bunları üzerime alıyorum. Ancak geldiğimiz noktada, ülkemiz seçim psikolojisine girmiştir. Artık seçim birinci gündem maddesidir. Seçim havasına girilmiş bu dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi kendisinden beklenen dinamik, açık, parti kültürüne sahip çıkan anlayışı önümüzdeki günlerde, il yönetimimizle, onların önderliğinde, el ele götürecektir. Ben burada görev alan, sağlıklı bir şekilde bu yönetime devam eden yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın hepsine, Sayın Süleyman Erte başkanımın şahsında, şükranlarımı sunuyorum. Bu bir ayrılık değil, zorunluluktan kaynaklanan bir görev değişimidir. İçimizde herhangi bir şekilde sağa, sola çekilecek bir durum yoktur. Biz geleceğe umut olmak ve bu en sıkıntılı zamanlarda, özellikle Çanakkale`de konumumuzu devam ettireceğiz" dedi. 

"Partimiz birdir görevimizde sonuna kadar devam edecektir"
Uyanık`ın ardında konuşan yeni Merkez İlçe Başkanı Erte; "Ali Uyanık Başkanımızın 1 yıldır süren sağlık sorunları nedeni ile bir değişim gerekli oldu. Bu değişiminde nasıl olacağını hep düşündük. Örgütümüz bana Merkez İlçe Başkanlığı yönünde bir değişimde bulundu. Bende `örgütün birlikteliği önemli` diyerek... `herkesin bu yolda mücadeleye devam etmesi ve bir ayrılık olmaması` şartı ile görevi süremiz bitinceye kadar devam ettirmek amacı ile kabul ettim. Bu anlamda çok zor bir görev aldığımızı göreceksiniz. Ali Uyanık yönetimindeki merkez ilçe bu ilde 2 belediye başkanlığı, 4 tane İl Genel Meclis üyeliği kazandı. Artı Türkiye`de yüzde 60 oy oranı ile il belediye başkanlığını kazanarak müthiş bir başarı elde etti. Bizimde bu anlamda bu başarının devam ettirilmesi amacı ile aynı yönetimin görevine devam etmesi temennimizdi. Ülkemiz zor koşullardan geçiyor, ekonomi günden güne daha kötüye gidiyor. Bizde Çanakkale esnafı ziyaretlerimizde ülkenin ne kadar zor durumda olduğunu görüyoruz. Bir önemli konu daha var. Buda Ali Başkanın sürekli bizim yanımızda olacağı. Bırakma anlamında asla bir şey düşünmeyelim. Sadece onun bugünkü sağlık problemlerini ötelemiş olduğu bir görevi vardı, bunu kaldıramıyordu. Bizde bunu gördük ve bu amaçla bu görevi kabul ettik. Kimse bu konuyu sağa sola çekemsin, partimiz birdir görevimizde sonuna kadar devam edecektir. CHP`de asıl olan kişiler değildir, partinin Cumhuriyet`in kurucu ilkesini sürdürmektir. Bizimde görevimiz nasıl 1923`te Cumhuriyet kurulduysa bizimde görevimiz Cumhuriyet`in 100`üncü yılında 2023`te CHP`yi birinci parti yaparak Cumhurbaşkanlığını kazanmak ve ülkeyi parlamenter sisteme yeniden döndürmektir" dedi. 
 
"Erkek ve Gökhan ile gurur duyarız" 
Uyanık, basın mensuplarının istifasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Milletvekili Muharrem Erkek arasındaki buzların erimesinin etkisinin olup olmadığı sorusuna; "Buzlar eridi diye bir şey yok. Ortada buz yok. Herkesin partiden aldığı görevleri var. Çanakkale örgütü, Çanakkale il başkanlığımız, tüm ilçelerin başkanları ile birlikte iki milletvekili ile Ankara`da temsil edilmektedir. Biri Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesidir. Yine Çanakkale merkezde dört dönem belediye başkanlığı yapmış, duayen bir isim olan Ülgür Gökhan vardır. Kendileri ile gurur duyarız. Partimizin 98. Yılını yaşıyoruz. 100. Yıla giderken, içinden çıkardığı tüm evlatlarını, tüm temsilcilerini, partinin kurucu değerlerinden gelen, ülkenin bu dönemde en çok ihtiyacı olan, aydınlık geleceğin aracı olacak Cumhuriyet Halk Partisi muhalefet bloğunun ana gövdesini oluşturmaktadır. Büyük bir aileyiz. Cumhuriyet Halk Partisi kapıkulları merkezi değildir. Hiçbir zaman da olmadı. Kendi içinde tartışır. Ağlar. Güler. Parti içindeki eleştirilerin, Türkiye`deki birçok yerde, sırası geldiğinde değerlendirmesi yapılır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Bu ülke tarihinin en önemli seçimidir" ifadelerini kullandı.
"Ön seçim takdiri genel merkezimizdedir"
Uyanık, son olarak basın mensuplarının CHP içerisindeki ön seçim tartışmalarına dair görüşlerinin ne olduğu sorusuna; "Partinin kültürü çok sesliliktir. Bununda yolu temsilcilerinin, üyelerine, kamuoyunun vicdanına sorarak belirlenmesidir. Bununda yolu tabii ki ön seçimdir. Anketler, merkez yoklamaları yapılır. Bu neyi gerektiriyorsa, ülke dinamikleri neyi emrediyorsa Genel Merkezimizin takdiridir. Bunun sonuçlarını yerel seçim 2019 seçimlerinde çok net gördük. İl belediye başkanlığında Türkiye`de en üst düzeyde oy aldık. Ön seçimde dört belediye başkanı aday vardı, bir aday ipi göğüsledi. Parti içindeki alt koridorlarından çıkmış, sokakta nabız tutan, farklılıkları ile bir arada olmayı başaran bir CHP hepimizin özlemidir. Ön seçim bunun sadece küçük bir ayağıdır. Eleştirilir, eleştirilmelidir. Türkiye`yi tek adamdan çıkartacak zihniyet bu şekilde başlayacak. Seçim havasına girildiğinde bunun takdiri de genel merkezimizdedir" şeklinde cevap verdi. (Eren Aşnaz)
Paylaş