Bir vakıf bilmecesi

Fatih Sultan Mehmet’in ruhu Çanakkalelilerin peşini bırakmıyor. Bir gün tapu’ya işiniz düşerse Fatih Sultan Mehmet vakfı sizin de karşınıza çıkabilir ve size ortak çıkabilir. Sahip olduğunuz gayrimenkulden elde edeceğiniz geliri bir başkası ile paylaşmaya hazır mısınız? Çanakkaleliler sahip oldukları mülkün bir ortağı olduğunu tapu’ya gittikleri zaman öğreniyorlar.

1246
Sahip olduğunuz gayrimenkulden elde edeceğiniz geliri bir başkası ile paylaşmaya hazır mısınız? Çanakkaleliler sahip oldukları mülkün bir ortağı olduğunu tapu’ya gittikleri zaman öğreniyorlar. Fatih Sultan Mehmet Vakfı her an sizin de karşınıza çıkabilir. Ev alırken satarken tapu da bulunan şerh nedeniyle işlemeleriniz daha pahalı hale gelebilir. Uygulamanın Tapu müdürlüklerinin de yeni sisteme geçmesi ile belirginleştiği öğrenildi.
 
Geçtiğimiz yıllarda Tapu müdürlükleri yeni sisteme geçmedikleri ve tapu kütüklerinden araştırma yapmadıkları için bu şerhin görünmediği yeni sisteme geçtikleri için bedeli ödeyip şerhi kaldırmadan işlemin yapılamadığı kaydedildi. Fatih Vakfı’nın şerh işleminin Çanakkale bölgesinde çok çıktığı ifade edildi. Vergi beyannamesinin de 2012 yılına göre hesaplandığı öğrenildi. Harç ödenmeden tapu müdürlüğü bir işlem yapmıyor. Bu nedenle vatandaşların tapu müdürlüklerine giderken daha tedbirli olmaları yanlarına bol miktarda nakit para almaları gerekiyor. Çünkü Fatih Vakfı size de ortak olabilir.
Paylaş