Bir tepki de KESK’den

KESK Dönem Sözcüsü Güngör Yılmaz 2013 yılı bütçesi hakkında yazılı bir açıklama yaparak “2013 yılı bütçesi emekçinin bütçesi değildir, derhal geri çekilmelidir!”değerlendirmesinde bulundu.

417
2013 yılı bütçesi ile ilgili tepkilere her gün bir yenisi ekleniyor. Çanakkale KESK Bileşenleri Dönem Sözcüsü Güngör Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak “Artık yeter” dedi. Yılmaz, açıklamasında 2013 yılı bütçesine ilişkin şunları söyledi:
 
“Vergi yükü dolaylı vergiler yolu ile emekçilerin sırtında, servet geliri üzerinden alınan vergi ise 0! Asgari ücret açlık sınırının altında! Eğitim ve sağlık hizmetleri ticarileşti! Bütçenin vergiler kanalı ile gelirleri artıyor, fakat halka yine bütçe yok! Bu gün mecliste oylanan,bu bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 739 TL’ye mahkûm edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok. Kısacası Bu Bütçede İnsanca Bir Yaşam Sürdürmek İsteyenler Yine Yok.”
 
Bütçede halk adına hiçbir şeyin olmadığını belirten Çanakkale KESK Bileşenleri Dönem Sözcüsü Güngör Yılmaz bu bütçede ne var sorusunun cevabında; “Yine sermayeye teşvik, rantiyecilere kıyak var. Asgari ücretten vergi kesintisi var. Tüm kamu hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi var. Eğitime ve sağlığa değil silahlanmaya ayrılan payın artırılması var” dedi.
 
Bu bütçeye artık yeter demenin zamanı geldiğini belirten Güngör Yılmaz; “Kaynakları halkın cebinden toplayan, halka değil, savaşa, gericiliğe, rant çevrelerine dağıtan bütçeye artık yeter! Ücret hakkımızı, sosyal güvenlik hakkımızı, kıdem tazminatımızı, bugüne kadar yoğun mücadeleler ile kazandığımız haklarımızı lağveden bu soygun, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da aynı anlayışla karşımıza çıkartılıyor. Artık yeter! Bu bütçe emekçinin, halkın bütçesi değildir! Bizler, savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddediyor, dayatılmaya çalışılan bu bütçeyi kabul etmiyoruz” diye konuştu.
Paylaş