havadurum

Bir ses de Çanakkale’den

“Tutsak Dev-Gençlilere Özgürlük” kampanyasıyla tutuklanan Dev-Gençlilerin yaşadığı hukuksuzluğu meydanlarda, okullarda, mahallelerde, sokaklarda teşhir etmek ve halka anlatmak için bir kampanya düzenleyen Dev-Genç’liler basın açıklaması yaparak 3 günlük açlık grevini sürdürecekleri açlık grevi çadırını kurduktan sonra polis tarafından 2 kişi göz altına alındı.

389
İskele Meydanı’nda buluşan Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri, burada bir basın açıklaması yaparak, Tutsak Dev-Genç’lilerin serbest bırakılmasını istedi. Yapılan açıklamada; “Parasız eğitim istemek suç değildir! Tutsak Dev-Genç`liler serbest bırakılsın” teması öne çıkarıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bugün ülkemizde işbirlikçi AKP iktidarı işçiye emekçiye öğrenciye azgınca saldırmaktadır. Hukuksuz bir şekilde 16 DEV-GENÇ`li F tipi hücrelerinde tutuklu bulunmaktadır. Tutuklanma gerekçesi olarakta parasız eğitim istemek 1 Mayıs`a katılmak, Grup Yorum konseri düzenlemek, ülke topraklarını sahiplenip `füze kalkanına hayır` demeleri gösterilmiştir. Parası olmadığı için okuyamayan binlerce yoksul halk çocuğunun olduğu bu ülkede parasız eğitim istemek suç sayılmaktadır. Ülke topraklarının parsel parsel satılmasına, NATO üsleriyle donatılmasına göz yummayıp `Amerika defol bu vatan bizim` dedikleri için vatansever gençlik hukuksuzca yargılanmaktadır. Ödediğimiz bu bedeller tutsaklarımız ülkemizin faşizmle yönetildiğinin kanıtıdır. AKP hükümetinin vahşetinin büyüklüğünün nedeni yönetememe krizi ve devrimci irade karşısındaki çaresizliğidir. `Tutsak Dev-Gençlilere özgürlük` talebiyle çeşitli illerde arkadaşlarımızı sahiplenmek ve yaşanan hukuksuzluğu teşhir etmek için açlık grevleri çadırları açtık. Faşist AKP iktidarının işkenceci polisi istanbul`da 10 defa saldırmış, Bursa` da defalarca, Kocaeli`nde 7, İzmir` de de 4 defa çadırlarımıza saldırarak arkadaşlarımızı gözaltına almış ve işkencelerden geçirmiştir. İşbirlikçi AKP iktidarı ve onun işkenceci, ahlaksız polisleri birçok arkadaşımızı terör demogojileriyle açık hedef haline getirmektedirler. Dev-GençTilerden o kadar korkuyorlar ki kendi anayasalarını bile tanımıyorlar. Çünkü Dev-Genç`liler 43 yıldır halka gerçekleri anlatmakta, vatan topraklarının ve halkımızın sömürülmesine kan ve can pahasına karşı çıkmaktadırlar”
 
“Parasız eğitim istemek suç değildir!”
“Bugünden itibaren 3 gün boyunca kuracağımız açlık grevi çadırıyla tutsak Dev-Genç’lilere özgürlük talebimizi bir kez de Çanakkale`den haykıracak ve yapılan adaletsizliği yılmadan yorulmadan tüm halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Nasıl parasız eğitim istedikleri için tutuklanan Ferhat ve Berna`yı özgürlüklerine kavuşturduysak, füze kalkanına hayır dedikleri için hukuksuzca tutuklanan Gülşah ve Meral` i zulmün elinden çekip aldıysak, 16 Dev-Genç` liyi de özgürlüklerine kavuşturana, arkadaşlarımızı zulmün elinden çekip alana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkımız, Dev-Genç’liler Anadolu topraklarının onurlu evlatlarıdır. 43 yıldır bu toprakları kanlarıyla sulamışlardır. Peki bundan sonra susacak mıyız?! Hayır! Bin kere hayır! Bu direniş Kızıldere`den ve 19 Aralıklar`dan bugüne hiçbir zaman bitmemiş ve bitmeyecektir. Yapılan tüm işkencelerin, katliamların ve zulmün hesabı elbet sorulacaktır. Adalet istemeye ve adalet aramaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı sahiplenmeye devam edeceğiz.
 
2 göstericiye gözaltı
Çanakkale Gençlik Derneği üyesi olan 2 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, polis aracına bindirilerek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen 2 göstericiye ise, eylemde yer alan diğer Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri de destek verdi.
Paylaş