"Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e istiyorum"

1031

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Çanakkale`de vatandaşlarla buluştu. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen mitinge Çanakkale merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda İYİ Partili vatandaş katılırken, mitingin coşkusu dikkat çekti. Çanakkale`de önceki yıllar göz önüne alındığında, nispeten sessiz ve sakin geçen seçim süreci, mitinglerle canlandırılıyor. Genellikle adayların ilçe, belde ve köy ziyaretleri üzerinden ve kent merkezindeki esnaf ziyaretleri üzerinden yürütülen çalışmalarla ilerleyen seçim sürecinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun ardından Akşener`in mitingi de seçim heyecanı yarattı denebilir.

Millet İttifakı`nın Çanakkale`de 4`üncü mitingi
Çanakkale Millet İttifakı Mitingleri, genel olarak ilgi görüyor. Nisan ayında Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş`ın katıldığı mitinge binlerce vatandaş katılmıştı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayramiç ve Biga`da da iki ayrı mitinge katılmıştı. Bayramiç, Biga ve Çanakkale merkez mitinginin ardından bu kez yine merkezde Akşener`in katıldığı miting, kentteki 4`üncü miting oldu.

Gençlerin ilgisi yoğundu
Çanakkale`de Akşener`in seslendiği mitingde gençlerin ilgisi dikkat çekti. Ellerinde "Başbakan Akşener", "Tarih Yazacağız" ve İYİ Parti`nin Çanakkale 1`inci sıra Adayı Rıdvan Uz`un görsellerinin yer aldığı pankartları taşıyan gençler, "Umudumuz var. Daha iyi bir gelecek istiyoruz. Meral Akşener`e güveniyoruz" dediler.

2018`de yurtdışından gelen oylarla vekilliği düşmüştü
Çanakkale`de İYİ Parti`nin birinci sırasında Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı görevini yürüten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz bulunuyor. Uz, İYİ Parti`nin 2018 yılında da adayıydı. 2018 seçimlerinde Çanakkale`den milletvekili olarak seçilen, ancak yurtdışından gelen oylarla vekilliğini CHP`li Özgür Ceylan`a kaptıran Rıdvan Uz, 14 Mayıs seçimlerine giderken, Çanakkale`de öne çıkan adaylardan biri. Uz, 14 Mayıs seçimlerinin startının verildiği ilk andan itibaren çalışmalarını sürdürürken, bu kez vekilliği alarak Ak Parti`nin ikinci milletvekilini düşürmeyi planlıyor. CHP`nin kentte 1`inci parti olacağı ve iki milletvekilliğine garanti gözüyle bakılıyor. Ak Parti`nin iki milletvekilinin bire düşeceği, İYİ Parti`nin ise bir milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor.

İlk konuşmayı Başkan Yavaş yaptı
Kürsüye ilk çıkan isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, burada yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı`ndan her şeyi duyduk ama Millet İttifakı tek kötü söz etmedi. Sadece onlar gibi düşünmediğimiz için `illet, zillet, vatan haini` oluyoruz. Hiçbir zaman millete böyle hitap edilemez. Bunlar sıkıştıkça bu siyasete başvuruyorlar. Bunların yedek kuvvetleri var. Sıkıştıkça iftiraya başvururlar ama yardım da isterler. Osman Öcalan`ı televizyona çıkardılar. `Ekrem Bey`e değil de Binali`ye oy ver` dedirtmek için çıkardılar. İmralı`daki bebek katilinden gelen mektubu da okuttular. Bugün HDP`li Ahmet Türk açıkladı. Geçen hafta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener oraya bir hakim gönderdiklerini açıklamıştı. İnkar ediyorlardı. Ahmet Türk bugün `yine sıkıştılar İmralı`ya gittiler, oy istiyorlar destek bekliyorlar` dedi. Hal böyleyken teröristle işbirliği yapan biz oluyoruz. Bırakın Allah aşkına" dedi.

"Bir oy Kemal`e bir oy Meral`e istiyorum"Mitinge katılan kitlenin alkışlarıyla sahneye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu seçim bu ucube sistemin gitmesi için son seçim. Asayişten sorumlu muhterem diyor ki biz seçimi kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız; ya kafayı yediler. Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar alınlarını secdeye koyacakmış. Yahu haramın dibine inmişsiniz, tarım üreticisini öldürdünüz, Çanakkale`nin gençleri umutsuz, kadınları çocukları için üzgün. Üreten şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş halde. Sizin alınlarınız kapkara, ne temizi. Bir yüzükle çıktılar, gemiciklerin dibine vardılar. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan`ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu`na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasinin, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu`na oy verin. Bir oy Kemal`e bir oy Meral`e istiyorum. Çanakkale`nin bitmeyen tüm projelerini sonlandıracağız" dedi.
(Yusuf Sonkurt - Damla Yeltekin)

Paylaş