Bir kumpas mı, iddialar doğru mu?

Gazetemize gönderilen bir mail üzerine yaptığımız araştırma bizi hayrete düşürmeye yetti. Tarihi eserleri korumak ile sorumlu bir kurumun müdürünün odasında kül tablası olarak kullandığı objenin tarihi eser olduğu iddiaları işte ‘yurdumuzdan insan manzaraları’ dedirtecek kadar ilginç bir durumdu. Böylesi hassas bir konu üzerinde yapmış olduğumuz çalışmada ilginç sonuçlara ulaştık.

921
 
Gazetemize gelen ve bir kurum müdürünün masasının üzerinde tarihi eser niteliğindeki bir kül tablasını gösteren fotoğraf dikkat çekiciydi. Fotoğraflarla birlikte gönderilen notta, bu kurum müdürünün odasında kül tablası yerine bu tarihi objeyi kullandığı bilgisi verildi. OLAY Haber Merkezi olarak ilgili kuruma giderek, kurum müdürüyle görüştük. Fotoğrafları gösterdiğimiz kurum müdürü, “Bu fotoğraflarda ben yokum. Dolayısıyla benim olmadığım bir zamanda konularak çekilmiş ve sizlere servis edilmiş bir fotoğraf. Ben bu fotoğrafı çekeni çok iyi tanıyorum. Buraya müdür olmaya çalışıyor bunu da bu kumpasla yapmaya çalışıyor. Ben değil tarihi bir esere sigara külü dökmeyi içeride sigara dahi içmiyorum. Ben bu fotoğraf ile ilgili olarak soruşturma başlatacağım. Kim çektiyse, kim bu oyunu tertip ettiyse hesabını da versin. Kaldı ki iddia edildiği gibi bu obje tarihi bir eser değildir” dedi.
 
Kurumdan ayrılan haber merkezi ekibimiz çalışmasını sürdürürken yapılan çeşitli görüşmelerde söz konusu kurumda böyle bir makam kavgasının olduğu bilgisine ulaştı. İlgili Kurum Müdürü’nün gelişmeleri kamuoyu ile paylaşması sonrasında bu iddiaların ardındaki gerçekleri öğrenme imkanına sahip olacağız.
 
Saray entrikaları gibi
Kurum Müdürünün iddia karşısındaki ilk yapmış olduğu savunma bir başka gerçek ile yüzleşmemizi gündeme getirdi. Bürokraside makam uğruna böylesi saray entrikaları mı yapılmaktadır? Bu entrikalara basını alet etmek isteyen kafada olanlar var ise onlara bir çift sözümüz var. Bu tezgahların altında önce siz kalırsınız, sakın ola böylesi tezgahlara yönelmeyin. Kurum Müdürü için gündeme taşınan bu iddialar gelinen noktada son derece hassas bir konuma gelmiştir. Gelişmeleri sizler adına takip edeceğiz.
Paylaş