havadurum

Bir garip platform!

Çanakkale’de son dönemde internetteki bir sosyal paylaşım sitesinden kurulumuna başlanan “Çanakkale İçin Biz De Varız” isimli platform oldukça merak uyandırdı. Yerel yönetim eleştirileri ile kurulumuna başlanan platformun özellikle seçim döneminde aktif rol oynayacağı iddia ediliyor.

1132
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) akademisyenlerinden Girişimciler Topluluğu akademik danışmanı öğretim elemanı Hikmet Yurteri önderliğinde kurulan, "Çanakkale İçin Biz De Varız Platformu" kent gelişimine, kentin sorunlarına ve sorunların çözümüne yönelik proje üretmede “Ben de varım” diyor. Kent gelişiminin katkı sunmak amacıyla herkesin birlikte proje üreteceğinin vurgulandığı platform su süreçte sadece internet üzerinde olsa da önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.
 
Oylar kime gidecek?
Platform kurucusu Hikmet Yurteri, geçtiğimiz günlerde bir haber ajansına açıklama yaptı. Kent sorunlarının çözümü konusunda çeşitli açıklamalarda bulunan Yurteri’nin “Platform aracılığıyla yerel seçim ve genel seçimlerde oy kullanmayan kitlenin, kentte oy kullanmasını ve varlığının hissedilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar içinde olacağız. Hedefimiz daha güzel bir Çanakkale” sözleri dikkat çekti. Kentteki en sıcak konulardan olan ve önümüzdeki süreçte kazanı daha da ısınacak olan siyaset konusunda da özellikle üye öğrencilere oy kullandırılması gibi konuda açıklama yapan Yurteri, dikkatleri üzerine çekti.
 
ÇOMÜ’den yeni bir atak mı?
Yurteri’nin açıklamaları ve söz konusu platformun özellikle sosyal paylaşım sitelerini düzenli kullanan Çanakkalelilerin dikkatini çekmiş durumda. “Bu platformun bileşenleri kim olacak? Siyasi tavrı ne olacak?, ‘kent merkezinin çamurlu sokakları, vurgusu ile ÇOMÜ’lü müstear yazarlara çeşitli paslar mı atacak? Kent sorunlarının çözümüne yönelik herkesi bir araya getirme idealinden kasıt nedir? Ve ÇOMÜ ile ilişkisi ne düzeyde olacak?” gibi sorular ortaya atılmaya başlandı bile. Özellikle ÇOMÜ menşeli bazı site ve yazarların kentte, yarattıkları sıkıntının bir parçası olabileceği, yine üniversite menşeli bir oluşum olarak bakılan “Çanakkale İçin Biz de Varız” platformunun bundan sonraki gelişim sürecinin de Çanakkalelilerce yakından takip edileceğe benziyor.
 
Platform yerel seçimlere mi hazırlık?
“Çanakkale İçin Biz de Varız” platformu ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar oldukça arttı. Özellikle oy kullanma konusunda, çok sayıda öğrencinin yerel seçimlerde oy kullandırılarak AKP’ye yönlendirileceği ileri sürülüyor. Platformun kendisini daha geniş anlatması, yapacakları ve siyası tavrı noktasında kendini ifade etmesi, ortaya atılacak iddiaların doğruluğu noktasında da kamuoyunun fikir edinmesini sağlayacağı gelen talepler arasında.
Paylaş