Bir ayda 3 bin kilometre yaptı!

Çanakkale Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü`nde görevli itfaiye eri Mustafa Kayacık, yaklaşık bir ay süren, bisikletli yolculuğunu tamamladı. 15 Eylül`de Çanakkale`den hareket eden Kayacık, kardeş kent Almanya`nın Osnabrück kentine gitti. Orada üç günlük eğitime katılan Kayacık, kente dönüş yaptı. Kayacık, Çanakkale Belediyesi önünden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çalışma arkadaşları ve ailesi tarafından karşılandı.

419
 
 
Çanakkale`den 15 Eylül tarihinde çıkan ve kardeş kent Osnabrück`e “Bisikletle Kardeşlik Yolu 2014” projesi kapsamında giden Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`ne görevli İtfaiye eri Mustafa Kayacık, Çanakkale`ye döndü. Dün Çanakkale Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlenen Kayacık`ı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, çalışma arkadaşları ve ailesi karşıladı. Kayacık`ı tebrik eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “15 Eylül`de buradan yola çıkmıştın. Toplam 3 bin 82 kilometre yol yaptın, bu kolay bir mesafe değil. Tabi ki İbrahim bey de vardı ama ayağında bir rahatsızlık oluştuğu için geri dönmek zorunda kaldı” dedi. “Her iki itfaiyecimizi de tebrik ediyorum” diyen Başkan Gökhan, “Umuyorum önümüzdeki yıllarda başka arkadaşlar da buna heveslenir ve böyle etkinliği başarı ile tamamlarlar. Çok sayıda ülkeden geçerek Almanya`ya gittin. Yol üzerinde Atatürk`ün evini de ziyaret etmişsin, o da güzel. Bunların dışında 19 tane itfaiyede konakladın. Tabi ki insanlarla dostluk kuruluyor ki, bunlar son derece önemli. Yol boyunca yağmur, çamur, soğuk hava koşullarında, çadırda bir itfaiyeciye yakışır bir mücadele örneğidir bu” ifadelerini kullandı.
 
 
“Tamamen barışa yönelik”
“Bu etkinliğin bir başka sembolü daha var” diyen Başkan Gökhan, “insanlara bisiklete binmeyi de teşvik anlamı taşımalı. Biz de artık kentte bisiklete binmenin yollarını aramalıyız. Ulaşım hizmetleri de tabiki, bisiklet yolları yapmalı. Artık bu bir sembol olmalı. Bütün bu ilişkiler tamamen barışa yönelik, dünya barışına yönelik, insan ilişkilerine yönelik, ülkeler arası, insanlar arası, kurumlar arası dostluğa yönelik hareketlerdir. Bun her iki arkadaşımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
“Kardeşlik Yolu`nun devam etmesini istiyoruz”
3 bin kilometrenin üzerinde yol yaparak kardeş kent Osnabrück`e ulaşan Çanakkale Belediyesi itfaiye eri Mustafa Kayacık ise, açıklama yaparak “Benim için önemli bir tecrübe ve değişik bir duygu oldu. Farklı ülkelerde çok sayıda itfaiyeyi ziyaret ettim. Yeni ve güzel dostluklar oluştu. Güzel bir yolculuk oldu. İsmi `kardeşlik yolu` bunu sürekli hale getirip, bundan sonra da karşılıklı devam etmesini istiyoruz. Takip edin, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Paylaş