Bilge; "Hafızamı kaybettim, Adalet istiyorum"

3412
Çanakkale Özel Fen Lisesi öğrencisi iken öğrenciliğinin son yılı olan 2017 yılında dilini geliştirmek amacı ile gittiği Almanya`da talihsiz bir trafik kazası geçiren 20 yaşındaki Deniz Bilge, kaza dolayısı 3 ay komada kaldı. 3 ayın sonunda komadan çıkarak yaşama tutunan Bilge`nin `beyninin sol tarafının hasar gördüğü` belirtildi. Okulunda son derece başarılı bir öğrenci olan Bilge, `sayısal hafızası zarar görmesi` dolayısı ile Fen Lisesi`nden ayrılmak zorunda kalsa da, Anadolu Lisesi`nden mezun olarak lise eğitimini tamamladı. Çok sevdiği eğitim hayatına üniversitede devam etmek isteyen Bilge, girdiği üniversite sınavlarının ikisinden de `sayısal hafızasının zarar görmesi` sebebi ile ilk aşamayı geçemedi. Beyninin sol tarafı ile birlikte sayısal hafızasının zarar gördüğü raporunu ÖSYM`ye sunan Bilge, sayısal sorulardan muaf tutulmayı talep etti. Bilge`nin talebi ÖSYM tarafından `ret` edildi. Bilge kendisine verilen cevapta, `ilk aşamada böyle bir ayrım söz konusu olmadığı ancak ikinci aşamada istediği alanı seçerek sadece sözel soruları yanıtlayabileceğinin` belirtildiğini söyledi. Çok sevdiği eğitim hayatını üniversite ile tamamlamak istediğini belirten Bilge ise, "Sayısal hafızamı kaybetmiş olmak benim isteyebileceğim ya da elimde olan bir şey değil, sayısal sorulardan muaf olmam gerektiğini düşünüyorum" dedi. 
"Sayısal hafızam zarar gördü"
Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Bilge; "Sayın büyüklerim ben üç yıl önce Almanya`da trafik kazası geçirdim ve üç ay komada kaldım. Beynimin sol tarafı hasar gördü bu yüzden sayısal hafızam zarar gördü. Kaza öncesi Çanakkale Özel Fen Lisesi öğrencisiydim. Lise son sınıfa geçtiğim yaz başıma bu olay geldi" ifadelerini kullandı. 
 
"Sayısal hafızamı kaybetmiş olmak elimde olan bir şey değil"
Sınavım ikinci aşamasında sözel sorularda üniversiteyi kazanma şansının olduğu ancak ilk sınavda sayısal soruları yapamayacağı için belli bir puanın üzerine çıkmasının imkansız olduğunu dile getiren Bilge; "Sayısal hafızamı kaybetmiş olmak benim isteyebileceğim ya da elimde olan bir şey değil. Bu konuda sesimi kime nasıl duyurabileceğimi bilmiyorum. Sayısal sorulardan muaf olmam gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Paylaş