havadurum

Biga TSO, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Turizm Fuarı için bir araya geldi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirerek, İzmir’de düzenlenecek olan TTI İzmir 17’inci Uluslararası Turizm Ticaret ve Kongre Fuarı’na ilişkin istişarelerde bulundu. Ziyarette, Biga’nın turizm potansiyeli de ele alındı.

1295

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’ı ağırlayarak, İzmir’de yapılacak olan TTI İzmir 17’inci Uluslararası Turizm Ticaret ve Kongre Fuarı’na katılım konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette, Biga’nın turizm potansiyeli de değerlendirildi.

TTI İzmir Fuarı’na Çanakkale’den Katılım Sağlanacak

Çanakkale Kültür Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Alper Yancak, 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan TTI İzmir 17’inci Uluslararası Turizm Ticaret ve Kongre Fuarı’na Çanakkale’nin katılımı ile ilgili bilgi vermek üzere Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, fuarın Çanakkale’nin tanıtımı ve turizm gelirleri açısından önemine vurgu yapıldı. Fuarın, Çanakkale’nin kültürel, doğal ve gastronomik zenginliklerini ulusal ve uluslararası alanda sergileme fırsatı sunacağı belirtildi.

Biga’nın Turizm Potansiyeli Değerlendirildi

Ziyarette, Biga’nın turizm potansiyeli de gündeme geldi. Biga’nın, antik kent Parion başta olmak üzere tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra, eko turizm ve gastronomi alanlarında da önemli bir cazibe merkezi olduğu ifade edildi. Biga’nın, Çanakkale’nin turizm çeşitliliğine katkı sağladığı ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına destek olduğu vurgulandı.

Ziyaret, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Melih Akyıl ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Sezen’in, Çanakkale Kültür Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Alper Yancak’a teşekkür ederek sona erdi.

(Esra Güller)

Paylaş