havadurum

Biga Gümüşçay'da Atatürk'ün Sevdiği Yemekler Yarışması!

Biga Gümüşçay Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamalarında "Atatürk'ün sevdiği yemekler" temalı bir yemek yarışması düzenledi. Yarışmada duygulu anlar yaşandı.

714

Biga Gümüşçay Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında "Atatürk'ün sevdiği yemekler" temalı bir yemek yarışması düzenledi. Yarışmada Selanik böreği, höşmerim tatlısı, etsiz kuru fasulye ve pirinç pilavı gibi Atatürk'ün sevdiği yemekler hazırlandı. Etkinliğe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan ve yönetimi ile Gümüşçay halkı katıldı. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, etkinliğin "Gümüşçay'da herkes Cumhuriyet'in yüzü olacak." sloganıyla başlattıkları Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olduğunu bildirdi. Pastırmacı, yarışmacılara başarılar diledi.

"Atatürk ve silah arkadaşları ailemin evini tercih ederlermiş"

Katılımcılardan Nahide Özkan, ailesinin Selanik göçmeni olduğunu ve Atatürk'ü ailesinin misafir ettiğini anlattı. Özkan, Selanik böreğini tavuklu olarak yaptığını ve Atatürk'ün mütevazı bir adam olduğunu söyledi. Özkan, duygulu anlar yaşadığı konuşmasında ailesinin Selanik göçmeni olduğunu belirtti. Özkan, "Kurtuluş Savaşı'ndan önce Pazarcık'a yerleşmişler. Annemin dedesinin bakkal dükkanı varmış ancak savaşta talan olmuş. Atatürk ve silah arkadaşları uğrak yeri olarak onların evini tercih etmişler. Büyüklerim onları misafir etmişler. Selanik böreğini yaparlarmış fakat o zamanlar imkanlar kısıtlı olduğu için ıspanak yokmuş, yetiştirdikleri tavuğu kesip tavuklu olarak yapmışlar. Atatürk mütevazı adammış. Memleket çok zorlukla kazanılmış, annem ağlayarak anlatırdı. Annemin çocukluğunda Atatürk, Bursa Merinos Fabrikası'nın açılışına gelmiş. Çocukları çok severmiş. Annemler de yanlarına gidermiş. Hatta annem metrobüste bu anısını paylaşmıştı. Tüm gençler de Atatürk'ü görmüş bir teyze diye kalkıp annemin elini öpmüşlerdi. Ne mutlu bize" dedi.

Yarışmanın Birincisi

Yarışmanın birincisi Derya Başçeşme oldu. Başçeşme, Atatürk'ün sevdiği yemekleri yapmaya çalıştığını ve Selanik böreğinin el açması olması nedeniyle biraz zorlandığını ifade etti. Başçeşme, ödülünü 28 Ekim'de alacağını belirtti.

(AA)

Paylaş