Biga’da 370.000 yavru sazan bırakıldı!

Biga’da belirlenen gölet ve barajlara 370.000 yavru sazan balığı salındı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalarla, il genelindeki baraj ve göletlere toplamda 1 milyon 750 bin aynalı sazan balığı yavrusu bırakıldı.

986

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 Yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında il genelindeki baraj ve göletlere 1 milyon 750 bin aynalı sazan balığı yavrusu bırakıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından bir bilgilendirme yaptı.

Biga’da belirlenen gölet ve barajlara 370.000 yavru sazan balığı salındığını açıklayan yetkililer; “Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma, Kozçeşme Göleti’ne 10.000, Ayıtdere Göleti’ne 10.000, Taşaoluk Barajı’na 150.000 ve Bakacak Barajı’na 200.000 adet pullu sazan balığı yavrusu salınmasıyla tamamlandı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan temin edilen yavru balıkların Biga’daki baraj ve göletlere bırakılma çalışmaları devam ediyor. Biga üretecek, Türkiye büyüyecek"ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş