Biga, Çan, Yenice; “Alkışlıyoruz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran`de gerçekleştirilecek 2015 yerel seçimleri öncesi ikinci kez geldiği Çanakkale`de, Biga, Çan ve Yenice`deki yurttaşlarla bulundu. Biga ve Çan`da yurttaşlar yoğun bir katılım gösterirken, Kılıçdaroğlu Yenice`deki kalabalığa yağmur altında seslendi. “Sözüm söz” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye`yi şaha kaldıracağım” dedi.

536
 
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Mayıs`ta geldiği Çanakkale`de, programda olmasına rağmen zamanın kısıtlı olması sebebiyle gidemediği Biga, Çan ve Yenice`de yurttaşlarla buluştu. CHP liderinin ilk durağı Biga oldu. Biga Belediyesi`nin açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu. Burada Bigalılara seslendi. “Çifti zarar ediyor `ekemiyorum` diyor” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Bu çifti nasıl geçinecek, nasıl üretecek, nasıl kazanacak. Sözüm söz CHP iktidarında mazot 1,5 lira ocak. Hemen itiraz ediyorlar bunu nasıl vereceksin diye sen veremezsin senin işin başka benim işim başka. Senin uzmanlık alanın yürütme konsun da benim uzmanlık alanın üretme konusunda. Eksik olan namuslu siyaset. Eksik olan dürüst ve halkını, çiftçisini düşünmeyen siyaset. O nedenle 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapacağız. Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. 350 bin atama bekleyen öğretmenimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli kardeşimiz, bunlara harcanan 5.5 milyar dolarımız var. Yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Herkesin kazanacağı bir Türkiye’yi inşa etmemiz lazım” dedi.
 
 
“13 değil, 4 yıl görev istiyorum”
Biga`daki coşkulu kalabalığı geride bırakarak, daha önce CHP`nin Çanakkale`deki kalelerinden biri olan ancak sonrasında AKP`ye kaptırılan Çan ilçesine giden Kılıçdaroğlu, burada da yine coşkulu bir kalabalığa seslendi. “Ben sizden 13 yıllık değil, sadece 4 yıllık görev istiyorum” diyen Kılıçdardoğlu, “4 yıl için gidelim Kılıçdaroğlu’na yetki verelim, 6 okun mührüne mührümüzü basalım. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu’na yetki verelim. Bakalım sonucunda ne olacak? Sizin için, çocuklarımız için, ülkemiz için, bayrağımız için 24 saat çalışacağım, alın teri dökeceğim, emek harcayacağım” ifadelerini kullandı.
 
Yağmura rağmen Yenice de coşkuluydu
Biga ve Çan ilçelerindeki yoğun katılımı, Yenice`de de yağmura rağmen karşısında gören Kılıçdaroğlu, bardaktan boşalırcasına yağan yağmura aldırmadan konuşmasını gerçekleştirdi. Otobüsün üzerinden konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, namus sözü, Kılıçdaroğlu sözü. Türkiye`yi şaha kaldıracağım” dedi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş