Biga’da festival coşkusu

Biga ilçesinde tarım sektörünün güçlü firmalarını bir araya getiren, Biga Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası ile birlikte bu yıl 3`üncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8`incisi organize edilen Sanayi ve Ticaret Festivali açıldı.

729
Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Sanayi ve Ticaret Festivali`ne Vali Vekili Hüseyin Kulözü, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Biga Kaymakamı Fatih Genel, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda davetli katıldı. Fuar ve Festival açılışında konuşan Vali Vekili Hüseyin Kulözü; “Biga ilçemizin son yıllarda aldığı mesafe ve ilerleme çok dikkat çekicidir. Okullarıyla, fakültesiyle, organize sanayisiyle ve sosyal tesisleriyle Biga’mız son yıllarda çok büyük bir ivme, çok büyük bir ilerleme göstermiştir. Bugün burada açılışını yaptığımız bu fuar da bu gelişmenin, ilerlemenin taçlandırılmasıdır. Üreten, girişimci ve yatırımcı Biga bugün başka bir yönünü daha ortaya çıkarmış ve `Tanıtan Biga`, ürünlerini pazarlayan Biga ve `Markalaşan Biga`, büyük organizasyonlara imza atan Biga özelliğini ön plana çıkarmıştır. Bu yönüyle Biga’mızın bu fuarının İlimizin ürünlerinin tanıtımında, markalaşmasında, pazarlanmasında çok büyük bir eksikliği giderdiğini düşünüyorum” dedi.
 
 
“Biga`mız büyük projelere imza atacaktır”
Bigalı işadamlarına da seslenen Kulözü; “Değerli Bigalı işadamlarımızın bu başarılı çalışmalarından sonra, ikinci adımın uluslararası alana taşınacağını, yabancı yatırımcılara açılacağını ve ihracata yönelik, dış tanıtıma yönelik hale geleceğine inanıyorum. Bununla birlikte, gündeme gelecek modern ve gelişmiş bir fuar ve kongre merkezine ihtiyaç olacağını ve bunu da, girişimciliği ve birlikteliği ön planda tutan Bigalı işadamlarımız katkısıyla çözüleceğini düşünüyorum. Bugün ekonomisi gittikçe gelişen, bölgesinin bir enerji üssü ve sanayi bölgesi olmasının yanısıra tarım ve hayvancılık alanında büyük bir potansiyele sahip Biga’mız, önümüzdeki yıllarda daha büyük projelere imza atacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından, sığır yetiştiriciliği güzellik yarışmasında dereceye giren yetiştiricilere cumhuriyet altını ve çeşitli miktarlarda yem verildi. Daha sonra açılış kurdelesi kesildi ve davetliler hep birlikte stantları gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Stant ziyaretlerinden sonra Biga’da çeşitli branşlarda hafta içinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere kupa ve ödülleri verildi.
Paylaş