BHH böyle seslendi; “Bu daha başlangıç”

BHH`den yapılan açıklamada 13 Şubat boykotu öncesi BHH İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyei Onur Kılıç`ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen uyarı Boykotu başarıya ulaşmıştır. AKP iktidarı bilmeli ki bu daha başlangıçtır” ifadelerine yer verildi.

508
Birleşik Haziran Hareketi`nden yapılan açıklamada “İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyemiz Onur Kılıç, 11 Ocak Laik ve Bilimsel Eğitim eyleminde attığı slogan nedeniyle tutuklandı. Bu tutuklama Haziran’ı susturmaya, halkı susturmaya yönelik bir gözdağıdır. Ancak bugün halk her yerde hakkına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkarak gerekli dersi vermiştir. Sınıflar, okullar boşalmıştır. Yüzlerce noktada çocuklarımız alternatif ders ve şenliklerde buluşmuştur. Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen uyarı Boykotu başarıya ulaşmıştır. AKP iktidarı bilmeli ki bu daha başlangıçtır. Okullarımıza, çocuklarımızın geleceğine, memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Saraylarında oturup ülkeyi istedikleri gibi yöneteceklerini zannedenler, AKP’nin emirleriyle halka saldıranlar bilsin ki artık karşılarında halkın birleşik gücü var, HAZİRAN var! Bu kavgayı hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz” denildi.
 
“Bizim fıtratımızda isyan var”
Birleşik Haziran Hareketi`nden yapılan açıklamada “Dün (önceki gün) yapılan laik ve bilimsel eğitim için boykotun korkusu sürüyor. `Onur Kılıç yalnız değildir` diyerek Edirne’de sokağa çıkan Birleşik Haziran Hareketi Edirne Meclisi`nden arkadaşımız Kadir Yavaş da okuduğu basın metninde `Hırsız, Katil Erdoğan` ifadesi geçtiği için dün çıkarıldığı mahkemece hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Yine aynı sebeple Manisa Akhisar da Şafak Kurt arkadaşımız tutuklanmıştır. Bütün bu tutuklamalar iktidarın korkusunu göz önüne seriyor. Tüm bunlar HAZİRAN`ın doğru yolda olduğunu gösteriyor. AKP kendi meşruluğunu hukuku ayaklar altına alarak sağlamaya çalışıyor. Onur Kılıç`ın Cumhurbaşkanı Erdoğan`a `hakaret` ettiği gerekçesiyle tutuklanması evrensel hukuk ölçütlerine uymamaktadır, anayasal haklarını kullanan insanlara karşı bu tutumu kabul edebilmemiz mümkün değilken bu adaletsizliğe itiraz eden kişilerinde tutuklanması faşizmden başka bir şey değildir. Faşizme karşı direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Hukukun bittiği yerde sokak başlar haziran başlar. 13 yıllık AKP düzeni halkımıza yoksulluktan başka, kadınlara ölümden başka, işçilere ölümden başka hiçbir şey vermemiştir. Ve bunu da fıtratımıza saymaktadır. Bizim fıtratımızda isyan var direniş var. Geleceğimizi AKP`ye gençlerimizi zindanlara teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Paylaş