Beynelmilel çalışma!

Kazdağları`nda bir süredir devam eden altın madenciliği faaliyetleri artık, kent ve ülke gündeminin ötesine geçmeye hazırlanıyor. Bölgede devam eden metalik madencilik faaliyetleri, Avrupa`daki çeşitli örgütlere yönelik hazırlanan kapsamlı bir rapor ile dünya gündemine taşınmaya hazırlanıyor. İki dilde yazılacak raporun, çalışmaları ise devam ediliyor.

753
Çanakkale Belediyesi`nin öncülüğünde Çanakkale Çevre Platformu ve 15`e yakın akademisyenin katkıları ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Avrupa`daki ilgili kurumlara verilmek üzere kapsamlı bir rapor hazırlanıyor. Aralarında ÇOMÜ, ODTÜ, 9 Eylül ve Balıkesir Üniversitesi gibi üniversitelerden akademisyenlerin bulunduğu ekip, çalışmalarını sürdürüyor.
Çanakkale`nin kardeş kenti olan, Almanya`nın Osnabrück Kenti`nden Ağustos ayında yapılan 50`nci Troia Festivali etkinlikleri kapsamında gelen konukların da dikkatini çeken Kazdağları`ndaki maden arama çalışmaları ile ilgili olarak Avrupa`da kamuoyu oluşturulmasının önemine değinilmişti. Bu çalışma ile Avrupa`nın dikkatinin Kazdağları`na çekilmesi planlanıyor.
Ayrıca bu çalışma ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın geçtiğimiz haftalarda işaret ettiği; “Kazdağları konusunda detaylı bir rapor yazıp Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu`na başvuruda bulunacağız” sözleri de somutlaşmış oluyor. 
Paylaş