Beşiktaş ve Fenerbahçe yaralı Galatasaray havalı

Süper Lig`in son 4 haftasında Galatasaray yükselirken, Fenerbahçe ve Beşiktaş inişe geçti

691
Süper Lig`de Beşiktaş`ın Balıkesirspor karşısından 2-2`lik beraberlikle ayrılmasının ardından Galatasaray`ın zirvedeki yeri iyice sağlamlaştı. Cesare Prandelli`nin yerine Hamza Hamzaoğlu`nun gelmesiyle farklı bir kimliğe bürünen Galatasaray ligin 18. hafta sonunda lider Fenerbahçe ve Beşiktaş`ın ardından 39 puanla 3. sıradaydı. Sonraki haftalarda sırasıyla deplasmanda Eskişehirspor`u evinde, Balıkesirspor`u, yine deplasmanda Sivaspor`u ve evinde Kayseri Erciyesspor`u yenerek 12 puan kazanan sarı-kırmızılılar 22. hafta itibariyle 51 puanla zirvede yer alıyor.
 
Fener 4 haftada 5 puan alabildi
Bu sezon kadro derinliğiyle ve geçen sezonun şampiyonu kimliğiyle mücadele eden Fenerbahçe ise son 4 haftada sadece 5 puan toplayabildi. Trabzonspor ile Kadıköy`de 0-0 berabere kalan Fenerbahçe son 4 haftadaki tek galibiyetini deplasmanda Gaziantepspor`dan 5-0`lık skorla almıştı. 21. haftada sahasında Akhisar`a 2-1 kaybeden Fenerbahçe, 22. hafta da Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak zirve yarışında yara aldı.
 
Beşiktaş 4 haftada 7 puan aldı
UEFA Avrupa Ligi`nde Liverpool`u saf dışı bırakarak taraftarlarını sevince boğan Beşiktaş ligde son haftalarda iyi sinyaller vermiyor. 19. haftada deplasmanda Çaykur Rizespor`u geçen Beşiktaş ardından Bursaspor`u 3-2 ile geçmişti. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Eskişehirspor`a 1-0 mağlup olan Beşiktaş 22. haftada da deplasmanda Balıkesirspor ile 2-2 berabere kaldı. 22. hafta itibariyle Galatasaray 51 puanla zirvede yer alıyor. 48 puanlı Beşiktaş 2. sırada, 47 puan puanlı Fenerbahçe ise 3. sırada bulunuyor.
Paylaş