havadurum

Beşiktaş’ın yeni başkanı Hasan Arat oldu! İşte seçim sonuçları ve Arat’ın ilk açıklamaları

Beşiktaş’ta başkanlık seçimi sonuçlandı. Hasan Arat, Serdal Adalı’ya karşı büyük bir üstünlük sağlayarak Beşiktaş’ın yeni başkanı oldu. Arat, seçim sonrası yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

2711

Beşiktaş’ta olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi. Siyah-beyazlı kulübün yeni başkanı Hasan Arat oldu. Arat, rakibi Serdal Adalı’yı büyük bir farkla geride bırakarak Beşiktaş’ın 35. başkanı seçildi. Arat, seçim sonrası yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Beşiktaş’ta olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı bugün Akatlar Spor Kompleksi’nde yapıldı. Mevcut başkan Ahmet Nur Çebi’nin aday olmadığı seçimde, Hasan Arat ve Serdal Adalı başkanlık için yarıştı. Oy verme işlemi saat 10.00’da başladı ve saat 17.00’de sona erdi. Oy sayımı işlemi ise saat 18.00’de başladı. Oy sayımı sonucunda Hasan Arat, 7 bin 271 oy alarak Beşiktaş’ın yeni başkanı oldu. Serdal Adalı ise 4 bin 557 oyda kaldı. Arat, böylece Beşiktaş’ın 35. başkanı seçilmiş oldu.

Hasan Arat kimdir?

Hasan Arat, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1981 yılında Arat Tekstil’i kurdu. 1996 yılında Capital Partners’ın kurucu ortağı oldu. 2004-2008 yılları arasında Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında İstanbul 2020 Olimpiyat Adaylığı Komitesi Başkanı oldu. 2017 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Arat, aynı zamanda Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi’dir.

Arat’tan ilk açıklamalar

Hasan Arat, seçim sonrası yaptığı konuşmada, Beşiktaş camiasına teşekkür etti. Arat, şunları söyledi:

“Beşiktaş’ın yeni başkanı seçildiğim için çok mutluyum. Bu büyük camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bana oy veren, vermeyen tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Rakibim Serdal Adalı’ya da centilmen bir yarış için tebrik ediyorum. Beşiktaş’ı hak ettiği yere taşıyacağız. Beşiktaş’ın başarısı için çalışacağız. Beşiktaş’ın birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Biz Beşiktaş’ı seviyoruz. Beşiktaş’ın geleceği için elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş’ın yeni yönetimi olarak ilk işimiz, teknik direktörümüz Sergen Yalçın ile görüşmek olacak. Onunla devam etmek istiyoruz. Beşiktaş’ın mali durumunu iyileştirmek için de çaba göstereceğiz. Beşiktaş’ın borçlarını ödeyebilmek için yeni kaynaklar yaratacağız. Beşiktaş’ın marka değerini artırmak için de çalışacağız. Beşiktaş’ın yeni başkanı olarak, Beşiktaş’ın her zaman yanında olacağımı söylüyorum. Beşiktaş’ın büyüklüğüne yakışır bir şekilde hareket edeceğiz. Beşiktaş’ın yeni yönetimi olarak, Beşiktaş’ın her zaman yanında olacağımı söylüyorum. Beşiktaş’ın büyüklüğüne yakışır bir şekilde hareket edeceğiz.” (Saim Tunçman)

Paylaş