Beşik gibi sallandık

Çanakkale’de de hissedilen bir deprem yaşandı. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Vali Güngör Azim Tuna, yaşanan depremde, herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını bildirirken, depremin hemen ardından telsiz kanalıyla ilçelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığını soran İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, herhangi bir olumsuzluğun olmadığı yanıtını aldı.

764
Edinilen bilgiye göre, Ege Denizi`nde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul ve İzmir`de de şiddetli bir şekilde hissedildi. Paniğe neden olan deprem birçok ilde de hissedildi. Halk arasında büyük paniğe yol açan deprem sonrasında can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. Depremin meydana geldiği sırada panik yaşayan vatandaşlar, ilk paniği atlattıktan sonra sokağa çıkarken, bazı vatandaşlar ise evlerinde durmayı tercih etti. Bazı vatandaşların da balkonlara çıktığı gözlendi. Deprem ile birlikte evlerini terk eden Çanakkaleliler, bir süre dışarıda bekledikten sonra evlerine geri döndü. Öte yandan Ege Denizi`nde 6.2 büyüklüğünde depremin ardından 3.1 ile 3.8 arasında 21 adet artçı deprem de yaşandı.
 
“Daima depreme karşı hazırlıklı olmak şarttır”
Depremin ardından Çanakkalelilere geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Değerli Çanakkaleliler; yaşadığımız şiddetli depremden dolayı hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Bir deprem bölgesinde bulunan kentimizde daima depreme karşı hazır ve hazırlıklı olmak şarttır. Deprem sonrası, il genelinde korku ve endişeye neden olacak bir durum söz konusu olmamıştır. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar, her an deprem ya da başka bir afet olacakmış gibi hazırlıklıdır. Olası artçı sarsıntılar için soğukkanlı davranarak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağımıza olan inancımla tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım” dedi.
Paylaş