havadurum

Berkit "Kordonlar AVM'lerden daha az virüs yayar"

1547

 Normalleşme adımları kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile AVM, berber ve kuaförler önceki gün itibari ile yeniden hizmete açıldı.  Coronavirüs salgını dolayısı ile birçok tedbir ve önlemler devam ederken, AVM’lerin açılması bazı kesimler tarafından tepki ile karşılandı. Çanakkale’de açık alanlar, kordon, sahil kenarları, parklar ve piknik alanları…  tedbirler kapsamında hala vatandaşın kullanımına kapalı.  Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, açık alanlar vatandaşın kullanımına kapalı iken AVM’lerin açılmasına tepki gösterdi.  Tüketiciler olarak AVM’lerin bu zamanda açılmasını uygun bulmadıklarını ifade eden Berkit;  “Özellikle kordon, park, açık alanlar, deniz kenarları hala kapalı iken küçük esnafın alışverişine izin verilmemişken, AVM’lerin açılmasını şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.     Uzun bir aradan sonra ilk kez dışarıya çıkan 65 yaş üstü vatandaşların durumdan şikayetçi olduğunu belirten Berkit, “Bizi onlarca 65 yaş üstü vatandaş arayıp bu durumu protesto etti” dedi. 

“Tüketiciler olarak AVM’lerin bu zamanda açılmasını uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullanan Berkit; “Özellikle kordon, park, açık alanlar, deniz kenarları hala kapalı iken küçük esnafın alışverişine izin verilmemişken, AVM’lerin açılmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Bunda başka bir durum var: Herhalde AVM sahipleri para bastırarak işletmelerinin açılmasını sağladılar. Ama bu salgın hepimizi ilgilendiriyor. AVM’ler de çalışan insanları, gidecekleri, dışarıdakileri herkesi ilgilendiriyor. Bu anlamda TÜKODER olarak AVM’lerin bu zamanda açılmasını çok uygun bulmuyoruz. Bir yerler açılacaksa lütfen buralara açık alanlardan kordonlardan başlasın. İnsanların sosyal mesafelerini koruyarak rahatça nefes alıp, rahat gezebileceği yerlerden başlasın” dedi.  
Sokağa çıkma yasağı dolayısı ile uzun süredir evlerinde kalan vatandaşların da durumdan şikayetçi olduklarını belirten Berkit; “65 yaş üstü vatandaşlarımız uzun bir süre sonra ilk defa dışarıya çıktılar.  Verilen süre içerisinde biraz gezip hava almak istediler. Bizi onlarca 65 yaş üstü vatandaş arayıp bu durumu protesto etti. Deniz kenarına bile inememekten şikayet ettiler. AVM’ler açılıyor da deniz kenarları neden hala kapalı diyerek anlam vermeye çalışıyorlar”  
(Eren Aşnaz)
Paylaş