havadurum

Belediyede yüzler gülüyor

Çanakkale Belediyesi ile Tüm Bel-Sen sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sıra Disk Genel-İş sendikasına geldi. Törende konuşan Başkan Gökhan, 2012 yılı için her ay 200 TL, 2013 yılı içinse her ay 250 TL iyileştirmenin bordrolara ilave dileceğini söyledi. Gökhan; “Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 300’er TL ek ödeme yapılacaktır. 2013 yılı için bu ücret 350 TL olacaktır” dedi.

593
Çanakkale Belediyesi ile uzun süredir süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı ve TÜM BEL-SEN sendikası ile anlaşma sağlandı. Memurların toplu sözleşme yapmasına yönelik yasal düzenlemelerin TBMM’den geçmediğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önceki yıl da sözleşme hakkının meclisten geçmediğini belirterek; “Toplu sözleşme çalışanların anayasal hakkı olması sebebiyle, buna inandığımız bir yıllık toplu sözleşme yapıştık, bu toplu sözleşmenin süresi yılbaşına kadardı. Şimdi burada önümüzdeki iki yılı kapsayacak olan toplu sözleşmeyi hep beraber gerçekleştireceğiz. Ben olaya maddiyattan öte hak kazanma olarak bakıyorum, bu ödemelerin ana teması, amacı memurların tüm ailelerinin sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamaktır. Burada maksat sırf maaşları artırmak değildir. Çalışan personel sosyal yardımlar tutarlarını eş ve çocuklarının kültürel gelişmesi amacına uygun olarak kullanacaktır” dedi.
 
 
“Eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan ücret artışından faydalanamayacaktır”
Eşini ile çocuklarını kültürel aktivitelerden yararlandırmayanların, eşi ile çocuklarına şiddet ve baskı uygulayan personelin ödemelerinin kesileceğini ve aile fertlerine ödeme yapılacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Bu tür şiddet ve baskıya maruz kalan çalışan eşlerinin şikayetleri belediyemiz etik kurulu tarafından incelenerek, gereği ivedilikle yerine getirilecektir. Yapılan inceleme sonucunda ödemeler hakkı bulunan eş ve reşit olan çocuklarına ödenecektir. Sağlıklı aile yapısı olmayan çalışanların moralleri de sağlıklı olmaz. 8 Mart Kadınlar Günü’nde belediyemiz çalışan kadınlarının tamamı bir gün izinli sayılacaktır” diye belirtti.
 
“İşin sadedi”
“Bu kadar laftan sonra işin sadedine gelelim” diyen Gökhan, 2012 yılı için her ay 200 TL, 2013 yılı içinse her ay 250 TL iyileştirmenin bordrolara ilave dileceğini belirtti ve öğle yemeğinden yararlanamayan memur ve sözleşmeli personele de her ay 150 lira ek ödeme yapılacağını belitti. 2012 yılı sonunda ticket ile ödemelerin tamamen ortadan kalkacağını belirten Gökhan, 2013 yılında tüm memur ve sözleşmeli personele her ay 160 TL yemek yardımı ödeneğinin bordroya yansıtılacağını kaydetti.
 
Bayram yardımlarının tarihlerinde değişiklik yapıldığını vurgulayan Gökhan; “Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 300 er TL ek ödeme yapılacaktır. 2013 yılı için bu ücret 350 TL olacaktır” dedi. Evlenmeyi  teşvik etmek istediklerini belirten Gökhan “Son olarak da evlenmeyi teşvik etmek için bir defaya mahsus olmak üzere 500 TL evlenme ödemesi yapılacak yani habire evlenip boşanmak yok bir defaya mahsus yapılacak bu ödeme” dedi.
 
Başkan Gökhan Disk Genel-İş Sendikası ile nihai bir noktaya gelindiğini ve bugün sendika yetkilileri ile sözleşmeyi imzalayacaklarını sözlerine ekledi. Tüm Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder ise, her konuda hassasiyet gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkür ederek toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
Paylaş