Belediyede mutlu son

Çanakkale Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında görüşülen toplu iş sözleşmesi mutlu sona ulaştı. En düşük yevmiye ücreti 40 liraya yükseldi...

694
Yaklaşık beş aydır görüşülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda belediyede çalışan işçilerin 32,45 lira olan en düşük yevmiye ücreti 40 liraya yükselirken, sosyal yardımlarda dahil olmak üzere maaşlara ortalama net %19 seviyesinde bir artış sağlandı.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Çanakkale Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağladıklarını söyledi. Sözleşme görüşmelerinin sonuçlandığını kamuoyuna duyuran Uslan, anlaşma gereği 32,45 lira olan en düşük yevmiyenin 40 liraya yükseldiğini ifade etti.
 
DİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin de katılacağı resmi imza törenin 22 Mart 2012 Perşembe günü saat 17.30`da Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirileceğini kaydeden Uslan; “Zaman zaman tıkanıkların yaşandığı görüşmeler sürecinde taraflar karşılıklı özveride bulunarak, demokratik bir mücadele örneği göstermiştir. Çanakkale Belediyesi işçilerinin bu süreçte sendikal mücadele konusunda bilinçlenerek,  hakkını arama konusunda sergilediği tavır takdir edilecek düzeydedir. İşçi arkadaşlarımızın örnek teşkil edecek bu duruşlarının kenetlenmiş bir hak arama mücadelesinin daim başarılı olacağı aşikardır. Ayrıca, İşçi arkadaşlarımızın uzun süreli bekleyişlerinin ve ücretlerinin iyileştirilmesi ile ilgili bekleyişlerinin Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan tarafından dikkate alınmasından mutluluk duyuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışına uygun emekten yana tavrını koyan bir belediye başkanı olarak sendikamıza ve üyesi bulunan işçilerimize gösterdiği bu özverili yaklaşımından dolayı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkür ediyoruz. Taraflar arasında varılan anlaşma ile en düşük yevmiye 32,45 olan en düşük yevmiyeler 40,00 TL. ye çıkartılırken, Sosyal yardımlarda dahil olmak üzere net maaşlara ortalama %19 seviyesinde bir artış sağlanmıştır. Sendika ile Belediye arasında sonuçlandırılan sözleşmenin resmi imza töreni DİSK Genel Başkanı Erol EKİCİ ve Genel-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla 22 Mart 2012 Perşembe günü saat 17.30 da Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecektir” dedi.
Paylaş