havadurum

Belediye Meclisi olağanüstü toplanıyor

5 Kasım tarihinde kabul edilen ve 3 Aralık tarihinde hakkında yapılan itirazları reddedilen AKFA Dosyası için, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 5393 sayılı Belediyeler Kanununu kendisine tanıdığı hakkı kullanacağını açıkladı. 14 Aralık Cuma Günü Çanakkale Belediye Meclisi, AKFA dosyasını bir kez daha görüşmek üzere `olağanüstü` toplanıyor...

871
Bir süredir kent gündeminde olan, eski AKFA Fabrikası alanı için düşünülen yüzde 25`i turizm yüzde 75`i ticaret alanı (ev-ofis) olarak öngörülen proje için yapılan plan tadilatı tartışılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş ve AKP`li meclis üyesi Tülay Ömercioğlu başta olmak üzere 10 meclis üyesinin hakkındaki itirazları kabul ettiği AKFA dosyası için gündeme gelen 5393 sayılı Belediye Kanununun 23`üncü maddesi uygulanacak. “Belediye başkanı, hukuka aykırı gördüğü meclis kararlarını, gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere beş gün içinde meclise iade edebilir. Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar ile yeniden görüşülmesi istenip de belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ısrar edilen kararlar kesinleşir.” hükmünü içiren 23`üncü madde için görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kanunun bana tanıdığı hakkımı kullanacağım” dedi.
 
İşte Başkan Gökhan`ın o açıklaması;
“Kanunun bana tanıdığı bir hak var. O hakkımızı kullanıyoruz, Cuma günü olağanüstü meclis yapıyoruz” diyen Gökhan, ilk oylamada çekimser, ikinci oylamada ise oy kullanmayarak (Tülay Ömercioğlu hariç) plan tadilatını kabul, itirazları ise reddeden AKP`nin katılmaması durumunda ne olacağını sorduğumuz Başkan Gökhan; “Fark etmez. Olmazsa Ocak ayına kalır. Katılmamaları bir şeyi değiştirmez, o itiraz görüşülecek. Zaten bu ay itiraz ayı olduğu için, diğer itirazlar da var onlar da görüşülecek. İtiraz hakkı devam ettiği tarihten önce yaptığımız meclisten sonra da itirazlar geldi, onlar da görüşülecek. Diğer itirazlar da görüşülecek onlardan farklı olarak benim itirazım da görüşülecek. Çoğunluk toplanamazsa, yani olur da AKP katılmazsa, nasıl olsa Ocak ayında meclis toplanacak o zaman, görüşülecek” yanıtını verdi. Yani, kanunun da dediği gibi, “Bu iş daha bitmedi”
Paylaş