havadurum

Belediye Meclisi AKP'siz!

1097

 Belediye Meclisinin önceki gün gerçekleşen toplantısında, AKP Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu, CHP Merkez İlçe Delege seçimlerinde yaşanan olayları meclis toplantısında gündeme getirmek istemiş, Başkan Gökhan ise duruma tepki göstererek izin vermemiş ve konuyu açmakta ısrarcı olan Ömercioğlu’nun mikrofonu kapatılmıştı. Yaşana olay sonrası hem Başkan Gökhan, hem de Ömercioğlu tarafından açıklama yapılırken, AKP Grubu dün gerçekleştirilen toplantıya katılmadı. Meclis toplantısından AKP sıraları boş kalırken, Başkan Gökhan yaşanan durumla alakalı mecliste de açıklamada bulundu. Belediye Meclis Toplantısında partilerin iç işlerine karışılmaması konusunda birçok kez rica ederek uyarıda bulunduğunu ifade eden Gökhan; “AKP Grubuna mensup meclis üyeleri belediye meclis toplantısını terk etmişledir. Bunu gerekçesini de hep beraber biliyoruz. Belediye Meclisi’nden siyasi partilerin içişlerinin konuşulmaması noktasında ikaz ve ricalarıma rağmen, ısrarla konuyu açmakta devam ettiler. Ben de bunun üzerine mikrofonun kapatılacağını ve söylemlerini devam ettiremeyeceklerini ifade etmiştim. Bunun üzerine bağırıp çağırarak buradan çıktılar. Kendileri şu anda bizi izliyorlardır, onlara da buradan selamımı gönderiyorum. İşin bir başka boyutu bugün bir basın toplantısı yapmışlar. Tabi kendi yandaş medyalarında bu bağlamda servis yapmışlar. Bende bunun üzerine dünkü çekimleri çözerek sosyal medyada yayınlayacağım. Hep beraber Çanakkale halkı izleyecek” dedi.  

 
“Şiddete izin vermeyiz”
Gün boyunca belediye etrafından çevik kuvvet otobüslerinin olduğu ve bu duruma anlam veremediğini ifade eden Gökhan; “Bugün enteresan şeylerde oldu. Sayın Ömercioğlu aşağıda basın açıklaması yapıyormuş. Yanında 4 tane de sivil polis vardı. Belediyenin önünde ya da mecliste yapsaydı. Şu an meclis varken karşıda güvenlik güçleri nöbet tutuyor. Enteresan. Biz mi korunuyoruz yoksa birileri mi bizden korunuyor? Çanakkale’de bizler şiddet olaylarına ne tevessül ettik, ne de tevessül edenleri onayladık. Ancak onlar bana havaalanında saldırdılar. Bizim de onlara yapacağımızı sanıyorlar. Biz, düşüncelerimi ile tavrımız ile sözümüz ile hareket ederiz” dedi. 
 
“Görüntüleri sosyal medyada paylaşacağım”
Asıl kabalığın ve hakaretin AKP gurubu tarafından yapıldığını ve olay görüntülerini sosyal medyada paylaşacağını dile getiren Gökhan; “İki kere rica ettim, istirham ettim. Onların dediği gibi ne hakaret ettim, ne bir bağrışma çağrışma oldu. Onlar bunu yaptılar ve bunu yaparken dışarı çıktılar. Bu noktada devam edecek olurlarsa aynı tavır ile karşı karşıya kalacaklarını biliyor olmaları lazım. O siyasi partinin bir üslubu var olaylar üzerinden medyayı da arkalarına alarak algı operasyonu yapma üslupları var. Biz bu üslupları biliyoruz. Bunu başka yerlerde yapabilirler ama Çanakkale halkı, kimin ne olduğunu, nasıl davrandığını açık ve net bir şekilde bilir” dedi.  
 
Paylaş