Belediye Meclisi’nde komisyonlar belirlendi!

Çanakkale Belediye Meclisi önceki gün yaptığı oturumda meclis komisyon üyeliklerini belirledi. CHP`nin 20, AKP`nin 10 ve MHP`nin 1 üyesiyle yapılan toplantıda Belediye Encümen üyeliği seçiminde ilginç bir durum yaşandı. Grup kararına rağmen CHP`li Belediye Meclis üyesi Muzaffer Özgen`in AKP grubunun da desteği ile Belediye Encümeni`ne seçilmesi parti içinde infial yarattı.

1191
 
 
30 Mart yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını yapan Çanakkale Belediye Meclisi, yeni üyeleriyle birlikte komisyonlarını da belirledi. Toplum 31 kişiden oluşan Çanakkale Belediye Meclisi, 20 CHP, 10 AKP ve 1 MHP`li üyenin hazır bulunması ile tam kadro ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonların da belirlendiği bu ilk toplantıda AKP grubundan Huriye Doğancı toplantıya türbanlı olarak katıldı. Belediye Meclisi tarihinde bir ilgi gerçekleştiren Doğancı, tüm meclisin dikkatini çekti. Komisyon seçimlerinde ise yine ilginç bir olay yaşandı. CHP`li üyelerin grup toplantısında belirlediği aday kadrosunun dışında kendini aday Belediye Encümeni`ne aday göstererek seçimlere katılan CHP`li Belediye Meclis üyesi Muzaffer Özgen`in AKP Grubu`nun da desteği ile Encümen`de yer alması dikkat çekti. Parti içinde de infiale yol açan Özgen`in adaylığı ve AKP grubundan destek alması eleştiri oklarının hedefi haline gelmesine neden oldu.
 
 
İşte Çanakkale Belediye Meclisi komisyon üyelikleri;
Divan Katip üyeliğine; CHP`li üyeler Bilge Şimşek, Selami candan, Emine Kardelen, Birten Sarıbaş, Belediye Encümeni üyeliğine; CHP`li üyeler Adnan Güler, Muzaffer Özgen, Ali Uyanık, İmar Komisyon üyeliğine; CHP’den Ali Rıza Gültekin, Mustafa Kurt, Şükrü Tıkıroğlu, Rebiye Ünüvar, AKP’den Kadir Eren Kemerli, Plan-Bütçe Komisyonu üyeliğine; CHP’den Selami Candan, Celal Karakaş, Saffet Kocabaş, Birten Sarıbaş. AKP’den Ethem Hırçın, Sosyal İşler Komisyon üyeliğine; CHP’den Rebiye Ünüvar, Emine Kardelen, Berkan Güzel, Bilge Şimşek. AKP’den İsmet Yılmaz, Huriye Doğancı, MHP’den Mustafa Doğan, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği üyeliğine; CHP’den asil üyeliğe Ramazan Etik, Şükrü Tıkıroğlu, yedek üyeliğe Saffet Kocabaş ve Yaçın Ülkü, AKP’den ise Fikri Başer, Ege Belediyeler Birliği üyeliğine; CHP’den Adnan Güler, yedek olarak Ali Rıza Gültekin, Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeliğine; CHP’den Selami Candan, Yalçın Ülkü ve Mustafa Kutlu, Madra Dağı ve Kaz Dağı Belediyeler Birliği üyeliğine; CHP’den asil olarak Ali Uyanık, Rebiye Ünüvar. Yedek üyeliğe ise Celal Karakaş ile Bilge Şimşek, Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine; CHP’den Mustafa Kutlu asil, Şükrü Tıkıroğlu yedek, Katı Atık Yönetim Birliği Üyeliğine; CHP’den Mustafa Kemal Özkan, Berkay Güzel, Hüseyin Koç, Rebiye Ünüvar, Selami Candan ve Mehmet Soylu, AKP’den Emrah Direk, Ersin Aycibin, MHP’den Mustafa Doğan, Çanakkale Assos Truva Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Üyeliğine; CHP’den Celal Karakaş, Biten Sarıbaş, Ali Rıza Gültekin ve Hüseyin Koç, Ulaşım Komisyonu Üyeliğine; CHP’den Hüseyin Koç, Yalçın Ülkü ve Erkan Aygören, AKP’den ise İsmet Özen ve Fikret Esen, Şoför Seçim Komisyonu Üyeliğine; CHP’den Yalçın Ülkü, AKP’den İsmet Özen, MHP’den Mustafa Doğan, Şikayet Değerlendirme ve Ceza Komisyonu Üyeliğine; CHP’den Adnan Güler, Selami Candan, AKP’den ise Fikret Esen seçildiler.
 
Paylaş