Belediye elçisini arıyor

Çanakkale Belediyesi, Almanya’daki kardeş kent olan Osnabrück’te temsil edecek elçisini arıyor.

378
Belediyenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“Çanakkale Belediyesi`nin Kardeş Kenti Osnabrück’te (Almanya) 1 yıl boyunca kent elçisi görevini üstlenecek Bay ve Bayanlar aranmaktadır. Elçilik görevi için gerekli koşullar; Elçi adayının öğrenim durumu: En az lise mezunu, Elçi Adayının Yaşı: 18 / 25, Elçinin yabancı dili: İyi derecede Almanca konuşma-yazma /  İkinci dil olarak İngilizce bilmek tercih nedenidir.
 
Elçinin görevi: İki belediye arasında uzun yıllardır devam eden kardeşlik ilişkilerini pekiştirecek çalışmaları sürdürmek, iki kent arasındaki sosyal, kültürel, ticari faaliyetlerin gelişimini sağlayacak sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların iletişimlerini sağlamak, programlarının organizasyonunu yapmak, resmi ziyaretlerde delegasyonların programlarını hazırlamak, uygulamak ve tercümanlık yapmak, yazışmaların çevirilerini yapmak, kardeş kentten gelen resmi olmayan grupların gezilerine rehberlik yapmak, onlara eşlik edip şehri tanıtmak, olası yapılacak fuarlara katılmak, destek olmak vb. Çanakkale’nin tarihi, kültürel, sosyal yapısını tanıyor olmak ve elçilik görevinden sonra da birikimlerini Çanakkale’ye aktarabilmek önemlidir.
 
Elçilik süresi: 01.10.2012 – 01.10.2013 tarihleri arasıdır. Başvurunuzu 01.07.2012 tarihine kadar Çanakkale Belediye Başkanlığı Kardeş Kent Bürosuna bekliyoruz. Elçi olarak seçilen kişiye maaş, lojman ve işlerini yürütebileceği bir ofis Osnabrück Belediyesince temin edilecektir.”
Paylaş