Belediye: “Sorumlu müteahhittir”

Çanakkale’de yapımı süren İnönü Köprüsü’nde yaşanan tehlikeyi, yetkililerin umursamaması dikkat çekiyor. İhalenin ardından yapının yapılacağı yerin teslim edildiğini ve sorumluluğun müteahhide ait olduğunu belirten Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Recep Zengin, tüm uyarı levhalarına rağmen iş makinelerinin çalıştığı alana vatandaşların girdiğini ve buna engel olamadıklarını söyledi.

703
Yapımı tamamlanmayan İnönü Köprüsü’nün halk tarafından kullanılmasına göz yumulması hayrete düşürüyor. Uyarı levhasının olmadığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı köprüde yapım çalışmalarının sürmesine rağmen vatandaşlar, korkulukların olmadığı yerlerden yürüyerek karşıya geçiyor ve çalışan kepçelerin yakınından geçerek olası bir kazaya davetiye çıkarıyor. Söz konusu köprüde çalışan işçiler ‘Önce İş güvenliği”, “Düşme tehlikesine karşı güvenlik kemerini tak” şeklinde asılan levhalar ile uyarılırken, çalışmaların devam ettiği köprüyü kullanan vatandaşların ise geçişlerine engel olunamaması dikkat çekiyor.
 
“Sorumluluk müteahhidindir”
İhalenin ardından yapının yapılacağı yerin teslim edildiğini ve sorumluluğun müteahhide ait olduğunu belirten Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Recep Zengin, tüm uyarı levhalarına rağmen iş makinelerinin çalıştığı alana vatandaşların girdiğini ve buna engel olamadıklarını söyledi. Zengin; “Saha müteahhidin sahasıdır. Orada herhangi bir şey görmüyorum. Kapalı üstelik file ile çevrilmiş ama insanlar oradan geçiyor. Silah zoruyla çeviremezsiniz ki insanı. 15 metrelik köprüye insanlar giriyorsa nasıl önleyeceksiniz? Bazen bizim çalışma sahasında girilmez levhası olmasına rağmen, insanlar araçlarıyla bariyeri kaldırıp giriyor. En büyük sıkıntımız bizim bu zaten. İnsanları engelleyemiyorsunuz. Bütün uyarılara rağmen insanlar, iş makinesinin çalıştığını göre göre giriyorlar. Buna yapılacak bir şey yok. İhalenin sonucunda biz yeri teslim ederiz ve yeri teslim ettiğimiz firmayı güvenlik önlemleri konusunda da zaman zaman uyarırız. Sorumluluk müteahhidindir. Ama biz kurum olarak uyarırız” dedi.
Paylaş