havadurum

Belediye’de toplu sözleşmede son tur

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyelerinin tepkilerine neden olan toplu iş sözleşmesini mutlu sona ulaştırmak için belediye yetkilileri ile sendika yetkilileri yeniden masaya oturuyor. Disk Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, belediyede çalışan işçilerin maaşlarına TL bazında zam istediklerini belirtirken, Çanakkale Belediyesi ise sendikanın taleplerine karşı alternatif teklif hazırladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son rötuşların yapıldığı alternatif teklifin bugün sona ereceğini ve sendika temsilcileriyle yeniden masaya oturacaklarını ifade etti.

696
Uslan; “5 aydır belediyeden teklif bekliyoruz”
DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, toplu iş sözleşmesi taslağında belediyede çalışan işçilerin maaşlarına zam anlamında talepleri olduğunu söyledi. Yaklaşık 5 aydır Çanakkale Belediyesi’nden toplu iş sözleşmesi ile ilgili teklif beklediklerini ifade eden Uslan; “Çanakkale Belediyesi ile sözleşme görüşmelerine başlayalı yaklaşık 5 ay oldu. 5 ay içerisinde sözleşme taslağının 64 maddesinin 40 maddesini geçirdik. Maddi konular ile ilgili kısımda herhangi bir problem yaşanmadı. Ama şöyle bir durum ortaya çıktı. Taslağımızda belediyeden işçi arkadaşlarımızın maaşlarına zam anlamında taleplerimiz var. Ama Çanakkale Belediyesi resmi olarak bize henüz, işçilere ne oranda zam vereceğini teklif etmedi. Bütün sıkıntı bu. Yani biz Çanakkale Belediyesi ile masadayız ama bize ne vereceğini bilmiyoruz. Biz resmi ve yazılı olarak ne istediğimizi söyledik. Ancak belediye başkanının altındaki insanların bu çalışmaları bitirip ‘işçimize düşündüğümüz zam oranı budur’ diye teklif vermesini bekliyoruz. 5 ay geçti hala Çanakkale Belediyesi çalışanlarına ne zam maaşı verecek belli değil. Bütün problem buradan kaynaklanıyor. Başka bir şey yok” dedi.
 
“Yevmiyelere TL bazında zam istiyoruz”
Sendika olarak işçilerin yevmiyelerine Çanakkale Belediyesi’nden TL bazında zam istediklerini kaydeden Uslan; “Bu talebimizden de vazgeçmeyeceğiz. Yevmiyelere istediğimiz TL bazındaki oranları alana kadar da bizim önümüze konulacak teklifleri değerlendireceğiz ama beklentilerimizi karşılarsa anlaşma sağlanacak. Asıl olmazsa olmaz şartımız yevmiyelerin üzerine TL bazında iyileştirme. Çevre belediyelere baktığımızda Çanakkale Belediyesi’nin işçisine verdiği yevmiye gerçekten çok düşük. Derdimiz bu yevmiyeyi arttırmak” diye konuştu.
 
“Teklifimizi bitiriyoruz”
DİSK Genel İş Sendikası’na sunacakları teklifte son rötuşlara gelindiğini bildiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  sendikanın taleplerine karşı alternatif bir teklif hazırladıklarını ve bugün görüşmelerin başlayacağını söyledi. Gökhan; “Sendikanın talep ettiği toplu iş sözleşmesi için sunacağımız teklifte son rötuşları yapıyoruz. Bu anlamda teklifimizi bitirmek üzereyiz. Belediye olarak teklifi hazırlayıp görüşmelere başlayacağız. Yani teklifi yarın (bugün) bitiriyoruz. Daha sonra da sendika yöneticileriyle görüşmeye başlayacağız. Alternatif teklif hazırladığımız için görüşmeler uzun sürdü. Alternatifleri de ortaya koyacağız ve görüşmeye başlayacağız” dedi.
 
Öte yandan Tüm-Bel-Sen ile de masaya oturacaklarını vurgulayan Başkan Gökhan, memur sendikasıyla toplu iş sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Paylaş