havadurum

“Bebek Dostu” değerlendirmesini başarıyla tamamladı

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan hastane, anne sütüne verdiği önemi bir kez daha kanıtladı.

2238

Çanakkale'de 1992 yılından bu yana Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeyi başarıyla tamamladı. Bebek Dostu Değerlendirme Ekibi tarafından Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında hastanenin ilgili bölümleri incelenerek, değerlendirmeler yapıldı.

Değerlendirmede neler yapıldı?

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Bebek Dostu Değerlendirme Ekibi, hastanede doğum yapılan ortamların kurumca belirlenen standartlara uygunluğunu Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkındaki Yönergeye istinaden inceledi. Ziyaret edilen birimler arasında Doğum Ünitesi, Yeni Doğan Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Anne Misafirhanesi Çocuk ve Kadın Hastalıkları-Doğum kliniği, Gebe Okulu, Laktasyon Birimi ve Yenidoğan İşitme Tarama Üniteleri yer aldı. Ekip, bu birimlerde sunulan hizmetlerin Bebek Dostu Hastane kriterlerine uygun olup olmadığını değerlendirdi.

Hastane yetkililerinden açıklama

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden sosyal medya üzerinden değerlendirmenin tamamlanmasıyla ilgili yapılan açıklamada şunları söyledi; "1992 yılından bu yana Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu unvanı korumak için her zaman en yüksek standartlarda hizmet sunmaya gayret gösteriyoruz. Bebek Dostu Değerlendirme Ekibi'nin ziyareti ve değerlendirmeleri bizim için çok önemli. Bu sayede eksiklerimizi görebiliyor ve kendimizi geliştirmeye devam edebiliyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Anne sütüne önem veriliyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, anne sütüne büyük önem veren bir hastane. Hastanede annelerin doğumdan sonra bebeklerini emzirmeleri için her türlü imkan sunuluyor. Bebek Emzirme Odası'nda anneler rahat bir ortamda bebeklerini emzirebiliyor. Laktasyon Birimi'nde ise emzirme konusunda eğitim alan ve deneyimli sağlık çalışanları annelerin emzirmeyle ilgili sorunlarına çalışanlarımız her konuda yardımcı oluyor.

Bebek Dostu Hastane Nedir?

Bebek Dostu Hastane, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından geliştirilen bir programdır. Bu programın amacı, annelerin ve bebeklerin en iyi şekilde beslenmelerini ve sağlıklı kalmalarını sağlamaktır. Bebek Dostu Hastaneler, annelerin doğumdan sonra bebeklerini emzirmeleri için her türlü imkanı sunar ve anne sütüne alternatif besinlerin verilmesini engeller.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş