havadurum

Bayramiç ekonomisi için Kazdağları’ndaki altın üretiminin olumsuz etkilerine dikkat çekildi...

Bayramiç Ziraat Odası tarafından başlatılan ve ilçe ekonomisini geliştirilmesi, yeni yatırımların yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının ikincisi gerçekleştirildi.

630
Bayramiç Taşıyıcılar Kooperatifi tesislerinde yapılan ikici toplantıya yaklaşık 50 iş adamı, sivil toplum kuruşunun başkanı ve yöneticisi katıldı. Toplantıda konuşan iş kadını Bahar Yurt, tanıtım eksikliği ve markalaşmaya önem verilmesinin gerektiğini söyledi. Öncelikli olarak ilçenin tanıtımının yapılarak ilçe ekonomisini oluşturan ürünlerin markalaşması gerektiğini anlatan Yurt, ``Bu da birlikte hareket etmekten geçiyor. Yatırım yapacak iş adamlarının Avrupa Birliği desteklerinden yararlanabilmesi için proje üretmesi gerekir`` dedi.
 
İşadamı Ersen Öz ise uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Kazdağları`nda yürütülmekte olan madencilik çalışmalarına dikkati çekti. Bayramiç halkının ana geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu hatırlatan Öz, ``Ekonomiyi olumsuz yönde etkilemeye başlayan altın madeni arama ve çıkarma çalışmalarının durdurulması için geç kalınmadan harekete geçilmelidir. Eğer yöremizde bu çalışmaların önüne geçilemezse Bayramiç`te tarım, meyvecilik ve hayvancılık bitecektir. Bu da yöre halkının fakirleşmesine ve yöre halkının göç etmesine neden olacaktır`` diye konuştu.
 
Her ay yapılması kararlaştırılan toplantıda, ilçede bulunan kooperatif ve tarımsal birliklerin de katılımının sağlanmasına karar verildi.
Paylaş